4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

Elazığ'a yeni bir su deposu

Elazığ Belediyesi'nin, Hilalkent Mahallesi'nde yapmış olduğu bin 500 metreküplük yeni su deposu ile asfaltlanan cadde ve sokakların açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Başkan Yardımcısı Şükrü Köse, Belediye Meclis Üyeleri Atik Birici, Gültekin Koç, Belediye Birim Müdürleri, Hilalkent Mahalle Muhtarı ile çok sayıda mahalle sakini katıldı.

Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, son yıllarda gerçekleştirilen hizmetlerle Elazığ'ın kabuğunu kırıp modern bir kent görünümüne kavuştuğunu söyledi.

Selmanoğlu, "Şehrimize gelen insanlar şehir girişinde bulunan bu mahallemizi gördüklerinde ve Malatya Caddesi'nin yenilenen yüzüyle karşılaştıklarında Elazığ'a olan bakış açıları değişiyor. Bu kadar modern bir Doğu şehriyle karşılaşmadıklarını söylüyorlar. Hilalkent, Elazığ'ın Batı'ya açılan penceresi konumundadır. Hilalkent Mahallemize su temin eden mevcut hidrofor sistemi, ihtiyaç halinde şebekeye su basan geniş kapasiteli pompa yerleştirildi. Üst katlara su çıkarmak için binalara ait hidroforlar kullanılmak ve bunun için Hilalkent sakinleri elektrik paraları ödemek durumunda kalıyorlardı. Herhangi bir arıza anında yedekte su depolama imkanı da olmadığından sık sık su kesintileri olmakta ve siz değerli hemşerilerimiz mağdur olmaktaydı. Bu sıkıntıyı önlemek ve çözmek için hidrofor kullanmadan kendi cazibesi ile su temin edecek bir sistem için bin 500 metreküp kapasitesinde bir su deposunun yapımını gerçekleştirdik ve sizlerin hizmetine sunduk. Bu yenilikle kısa süreli arızalarda depoda yedek su olacağından su kesintisi yaşanmayacaktır" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2008 Cuma 10:18:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?