3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Elazığ'da 1 terörist yakalandı

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde hava destekli sürdürülen operasyonlarda Elazığ'da PKK'lı 1 terörist sağ olarak yakalanırken, güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyonlarda Mardin'de örgüte ait 3 adet anti personel mayın Diyarbakır'da ise muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), PKK terör örgütüne yönelik sürdürdüğü operasyonlar hava destekli devam ediyor. Son 1 hafta içerisinde 5'i sağ olarak ele geçirilen, 2'si teslim olan toplam 7 terörist etkisiz hale getirilirken, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sürdürülen operasyonlara ilişkin Genelkurmay Başkanlığı tarafından açıklama yapıldı. Genelkurmay Başkanlığı açıklamasında, Elazığ'da 1 PKK'lı teröristin sağ olarak yakalandığı, Mardin ve Diyarbakır'da ise mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildiği bildirildi. Yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Elazığ ili Karakoçan ilçesinde terör örgütü mensubu bir terörist, güvenlik güçleri tarafından yakalanmış olup, Diyarbakır ili Lice ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerince yapılan arama ve tarama faaliyeti esnasında, terör örgütü mensuplarına ait bir sığınak içerisinde; 1 adet jeneratör, 235 kilogram muhtelif gıda maddesi ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Mardin ili Nusaybin ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerince yapılan arazi arama tarama faaliyeti esnasında, terör örgütü
mensuplarınca kullanılan bir mağara içerisinde, üç adet anti personel mayın ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirilmiştir."

Açıklamada bölgede yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliği için operasyonların aralıksız sürdüğü bildirildi

.
Yayın Tarihi : 22 Mart 2008 Cumartesi 17:46:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?