6
Mayıs
2024
Pazertesi
ELAZIĞ

Elazığ'da 7. patila şenliği gerçekleştirildi

Elazığ merkeze bağlı Dallıca Köyü'nde düzenlenen 7. Patila Şenliği, köy sakinlerinden Yücel Ayden'in vefatı üzerine bu yıl Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahiler eşliğinde yapıldı. 

Elazığ merkeze bağlı Dallıca Köyü Parkı'nda gerçekleştirilen şenliğe, AK Parti Elazığ Milletvekili Şemsettin Murat, Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Tamer Sert ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şenliğin açılışında konuşan Dallıca Dayanışma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Yalçın Arslan, Patila Şenliği'nin ilk 6'sını müzikli eğlence şeklinde yaptıklarını belirterek, köy sakinlerinden Yücel Aydın'in vefatı nedeniyle şenliğin bu yıl mevlid-i şerif eşliğinde yapıldığını söyledi. 

AK Parti Milletvekili Şemsettin Murat ise, köydeki eksikliklerin giderilmesi için ellerinden gelen yardımı yapacaklarını ifade ederek, "Patila Şenliği'nin daha önceden düzenlendiğini biliyordum. Ama bir türlü katılmak kısmet olmamıştı. Buraya geldiğimde de gerek köy muhtarının, gerekse dernek başkanımızın güzel çalışmalarını yerinde gördüm. Ama bazı eksiklikler var. İnşallah bu eksiklikleri de devletimizin imkanlarıyla tamamlamak için bütün gayretimizle çalışacağız" dedi. 

Şenlik daha sonra 3 bin civarında yapılan patilanın dağıtılması ve Grup Davet tarafından mevlid-i şerifin okunmasıyla sona erdi.
İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2006 Pazar 16:24:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?