4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

Elazığ'da ağaç dikimi

Elazığ İl Çevre ve Orman Müdürlüğü 2008 sonbahar dönemi ağaçlandırma çalışmalarına başladı.
 
Bu dönemde yapılacak ağaçlandırma çalışmaları kapsamında il genelinde farklı bölgelerde toplam 4 bin 500 hektar alanda ağaçlandırma çalışmasının yapılacağı açıklandı. 

İl Çevre ve Orman Müdürü Şefik Kara, bu dönem için hazırlanan Maden, Palu, Baskil, Keban, Sivrice, Hazar Gölü kıyılarında ağaçlandırma çalışmalarının yapılacağını belirterek, "Elazığ genelinde ağaç dikimine hazırlanan 2 bin 300 müdürlüğe ait, bin 500 hektar Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait, 500 hektar Valiliğe ait olmak üzere toplam 4 bin 500 hektar alanda ağaçlandırma çalışması yapılacak.Bu çalışmalarımız kapsamında hazırlanan alanlara 100 ton meşe palamudu, 10 ton badem ve yaklaşık 2 milyon adet ibreli ve yapraklı fidan dikimi gerçekleştirilecek. Şu anda elimizde yaklaşık 9 milyon adet fidan mevcut. Bakanlığımızın belirleyeceği rakama göre çevre illerimize de fidan dağıtımını gerçekleştireceğiz. Tabii ki biz ilimizde daha çok fidan dikimi için gerekli çalışmaları yapacağız. Sonbahar dönemi fidan dikimleri kar yağışı ve toprakta don olayının görülmeye başlandığı zaman dilimine kadar devam edecek. İlkbahar dönemi ağaç dikimlerimiz ise toprak ve fidanlar canlandığı dönemde yeniden başlayacak" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 17:37:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
meryem bıkım IP: 88.242.223.xxx Tarih : 11.11.2008 10:10:48

Bu kanalda sesimi duyan varsa bana mail atsın lütfen ben ailemi arıyorum. anne adı:saadet bıkım baba adı:hasan bıkım elazığ karakoçan doğumlu meryem bıkım'ım akrabalarım ne diyem hayat hikayemi bilen varsa arasın lütfen saygılar MERYEM BIKIM