3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Elazığ'da asfalt yenilemesi

Karayolları 8. Bölge Müdürü Yasin Altunyuva, Elazığ'daki bazı yolların bütümlü sıcak karışım (BSK) asfaltla kaplanmasının bu yıl da başladığını, bu asfalt türünün maliyetinin diğer asfalt türlerine göre daha fazla olmasına karşılık ömrünün uzun olması nedeniyle daha karlı olduğunu söyledi.

Karayolları 8. Bölge Müdürü Altunyuva, yaptığı açıklamada, "Bütümlü sıcak karışım asfalt uygulamasına geçen yıl Elazığ-Malatya yolunda başladık. Bu yıl da bu yolda çalışma başlattık. Hedefimiz bu yolu Hankendi'ne kadar BSK ile asfaltlamak. Böylece çok kaliteli bir yol oluşturacağız. Tabii ki bunun da olumlu artıları olacak. Çünkü bu asfaltla yapılan çalışmada yolda bozulma olmuyor. Bu asfaltın üzerine sereceğimiz ikinci bir tabaka ile yolun ömrünü 15 yıla kadar çıkarabiliyoruz. Böylesine uzun bir süre ile hizmet verecek yolda kullanılacak malzeme pahalı olmasına rağmen ekonomik olacak ve maliyetini birçok kez çıkarmış olacaktır" dedi.

Elazığ Belediyesi'nin de bu konuda hazırlık yapmasını ve ilin belirli caddelerini BSK asfaltla kaplamasını isteyen Altunyuva şöyle konuştu:

"Belediyemizin bunun için yaklaşık 200-250 bin euro bedelli bir finişer alması yeterli olacak. Belki bu çalışmada maliyet yüksek çıkabilir ancak uzun vadeli olarak düşünürsek yapılacak çalışmalar belediyenin asfalt konusunda sıkıntılarını azaltacağı için belediyemizin kara geçmesi söz konusu olacaktır. Vatandaşlarımız da artık daha kaliteli ve standardı yüksek yollar talep ediyor. Belediyemizin de bu standartta yollar yapması gerekir."
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 14:45:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?