7
Mayıs
2024
Salı
ELAZIĞ

Elazığ'da aşure şöleni

Elazığ Anadolu Alevi Bektaşi Kültürünü Tanıtma ve Yayma Derneği tarafından "Aşure Şöleni" düzenlendi.

Elazığ mesire yerinde yapılan şölene, Vali Yardımcısı Kadir Balaban, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, DYP İl Başkanı Abdullah Kızılelma, MHP İl Başkanı Mustafa Emir, CHP İl 2. Başkanı Zülfü Doğan ve çok sayıda Alevi Bektaşi vatandaş katıldı.

Şenlikte bir konuşma yapan Anadolu Alevi Bektaşi Kültürünü Tanıtma ve Yayma Derneği Başkanı Ali Çoban, Aşure Şöleni’ni gerçekleştirmekteki amaçlarının Alevi ve Bektaşi kültürünü tüm insanlara tanıtmak, gelecek nesillere bu doğrultuda ışık tutmak, Alevi-Sünni kardeşliğini spekülasyonlara aldırış etmeden korumak, birlik ve beraberliklerini daha sağlam temellere atmak olduğunu söyledi.

"Alevilik, İslam dininin özündedir, asla İslamiyet’ten ayrı tutulamaz" diyen Ali Çoban, "Aleviymiş, Sünni’ymiş, Türk’müş, Kürt’müş ayrımları yapılmadan, bu ülkede birlik ve beraberlik içerisinde yaşayalım. Aramıza nifak tohumları atmaya çalışanlara fırsat vermeyelim" dedi.

Şölen, daha sonra aşure dağıtımı, konser ve semah gösterileriyle devam etti.

 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2005 Pazar 10:45:01
Güncelleme :27 Haziran 2005 Pazartesi 13:25:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ERCAN DURSUN IP: 81.215.52.xxx Tarih : 15.07.2005 10:38:42
ELAZIĞDA BULUNAN BÜTÜN ALEVİLERİN BU DAYANIŞMAYA KATILMASINI BEKLERDİM.SADECE ALEVİLERİN DEĞİL BÜTÜN ELAZIĞLILARIN KATILMASI BİRLİK VE BERABERLİK ADINA MUHTEŞEM OLURDU.BİR FIRAT ÜNİ'Lİ OLARAK SAYGILAR