4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

Elazığ'da av yasağı başladı

Elazığ sınırları içerisinde yer alan Keban, Karakaya, Özlüce ve Kalecik baraj gölleri ile Hazar Gölü ve bağlantılı tüm akarsularda su ürünleri av yasağı bugünden itibaren başladı.

Tarım İl Müdür Vekili Abdülmecit Yaşa, 15 Nisan-15 Temmuz tarihleri arasında il sınırları içinde yer alan Keban, Karakaya, Özlüce, Kalecik baraj gölleri ile Hazar Gölü ve bağlantılı tüm akarsularda avlanma yasağının başladığına dikkati çekerek, yasak süresince tüm balıkçı teknelerinin karaya çekileceğini, müdürlük elemanlarının kontrol ve denetimlerine devam edeceklerini bildirdi. Yasağa uymayanlar hakkında 188 ile bin 268 YTL arasında değişen idari para cezasının uygulanacağını ve suçun tekrarı halinde bu cezanın iki katına çıkarılacağını belirten Müdür Vekili Yaşa, vatandaşlardan yasak sezonda avcılık, balık nakli ve satışı yapan kişileri belediye, emniyet, jandarma, tarım il ve ilçe müdürlükleri personeline bildirmelerini istedi.

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2008 Pazartesi 16:33:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cenk gün IP: 193.255.125.xxx Tarih : 17.04.2008 16:44:21

yapılan balık yasagının tam acılımını yapsalar iyi olur çünkü biz olta balıkcıları bu konuda maduruz .yazılı olan yasagın ne kapsamda bizleri bağladıgını bilemiyoruz vede hobi olarak gördügümüz olta balıkcılıgını içra edemiyoruz çükü kayıkla balık avlamak mümkün ama bizlerin rıskı olmadımı balık tutamıyoruz .bizlerinde bu dönemde balık tutmamız gereksede bazen eli boş olarak dönüyoruz. bu yasağın bizleri kapsama veya kapsamadığını öyrenmek istiyorum,bu konuyu bizlere aqcıklarsanız iyi olur.saygılarımla