4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

Elazığ'da 'beyaz zehir' operasyonu

Elazığ Emniyet Müdürlüğü'nün yaptığı çalışma sonucunda 31 kilo 580 gram eroin maddesi ele geçirildi. 

Olayla ilgisi olduğu ileri sürülen 3 kişi tutuklanırken Emniyet Müdürü Fahrettin Coşkun, ''İnşallah zehir tacirlerine ilimizde fırsat vermeceğiz. Onlarla mücadelemiz amansız bir şekilde artarak devam edecek" dedi. 

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından yapılan çalışma sonucunda, Hakkari'den İstanbul'a gitmekte olan özel bir aracın ön ve arka döşemesinde iç kısımlara zulalanmış 31 kilo 580 gram eroin maddesi ele geçirildi. Emniyet Müdürü Fahrettin Coşkun yaptığı açıklamada, "Hakkari'den İstanbul'a giden özel bir aracın içine eroin alınıyor. Arkadaşların şüphe üzerine arabayı durdurup yaptıkları ince bir aramada, arabanın yan kapılarına preslenmiş şekilde 31.5 kilo saf eroin ele geçirildi. 

Elazığ Emniyeti'nin son yıllarda yapılmış en güzel operasyonu. Uyuşturucu konusunda geçiş güzergahı olan iller arasında Elazığ. İnşallah zehir tacirlerine ilimizde fırsat vermeceğiz. Onlarla mücadelemiz amansız bir şekilde artarak devam edecek" şeklinde konuştu. 

Coşkun, ele geçirilen eroinin terör örgütüyle ilgisi olup olmadığı yönünde bir soruya, "Daha önce yakalanan uyuşturucuların terör örgütü ile bağlantılı olduğu yüzde 99 çıkıyor. Şahıslar elimizde sorgulamaları yapıldı. Terör örgütünün yıllardır uyuşturucudan para temin ettiğini hepimiz biliyoruz" cevabını verdi. 

Olayla ilgili gözaltına alınan Ş.E., İ.T. ve A.T. adlı şüpheliler çıkarıldığı adli merciler tarafından tutuklanarak Elazığ E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2008 Pazartesi 17:31:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?