4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

Elazığ'da ekmek ateş pahası

Bakanlar Kurulu'nun 5079 Sayılı Türk Gıda Kodeksi Kanunu'nda yaptığı düzenleme sonucunda, 6 Haziran 2008 tarihinde ülke genelinde yürürlüğe giren uygulama kapsamında üretilen ekmeğin gramajı 300 gram olurken, bu gramajda satılan ekmeğin fiyatında illere göre farklılıklar görülmeye başladı.

Elazığ'da ekmek fiyatının çevre illere göre daha yüksek olduğu belirlendi. 6 Haziran itibarıyla başlayan uygulama kapsamında ekmeğin Erzurum ve Sivas'ta 70 YKr, Gaziantep ve Diyarbakır'da 65 Ykr, Elazığ ve Malatya'da ise 75 Ykr'ye satıldığı belirlendi. Elazığ Fırıncılar Odası Başkanı Metin Dağhan, illerde uygulanan fiyatların farklı olmasının bu illerde daha önce alınan ve uygulanan fiyatlardan kaynaklandığını belirterek, "Bizler de çevre illerdeki Oda başkanlarımızla bu konuda fikir alışverişinde
bulunuyoruz. Tabii ki fiyatlarda farklılık olduğunu bizler de biliyoruz. Malatya bizimle aynı, İstanbul'da ekmek 85 Ykr. Bugün bazı illerde ekmek fiyatlarının ilimizdeki fiyatların birkaç kuruş altında olmasına karşın bu illerde de ekmek fiyatlarında önümüzdeki süreç içinde yeni düzenlemelerin yapılacağı belirtiliyor. Elazığlıların şunu bilmesini istiyoruz; bu konuda alınan karar ve uygulamaya giren kanunda yer alan hükümler dahilinde hareket etmemiz gerekiyor. Elazığ'da yasanın uygulanmaya başlamasından önce ekmeğin fiyatının 50 Ykr olmasından dolayı gramajda yaşanan artış doğal olarak fiyatlara yansıdı" dedi.

.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2008 Pazartesi 16:29:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yavuz osmanoğlu IP: 78.162.221.xxx Tarih : 10.06.2008 11:22:18

milleti ekmeğe muhtaç ettiniz be