30
Nisan
2024
Salı
ELAZIĞ

Elazığ`da lobi çalıştayı yapıldı

ELAZIĞ`DA LOBİ ÇALIŞTAYI YAPILDI

Elazığ Valisi Muammer Erol, "Lütfen şehrin problemlerini bu kente atanarak ya da seçilerek gelmiş devletleların, güç sahiplerinin 2 dudağı arasındaki tercihlere bırakmayın" dedi.

Vali Erol, İl Özel İdare Meclis Salonu'nda düzenlenen Lobi Çalıştayı'nın açılışında, lobi eksikliğinin, Elazığlıların içerde veya dışarda birarada bulunduklarında şikayet ettiği konuların başında geldiğini söyledi.

Bunun insanların birbirlerinden habersiz olmasından kaynaklandığını ifade eden Erol, "Biraraya gelmenin getirdiği iletişim olmazsa tanışma olmaz, tanışma olmazsa neyin nerede ne zaman yapılacağını belirlemek mümkün olmaz. Toplantıyı düzenleyen biz olmayız, gündemini biz belirlemeyiz,çağrılanların tespitine karışmayız. Israrla şunu istiyorum, lütfen şehrin problemlerini bu kente atanarak ya da seçilerek gelmiş devletluların, güç sahiplerinin 2 dudağı arasındaki tercihlere bırakmayın, sahiplenin. Bu noktadan sonra şu işler senin vazifen artık. Yan yatma, çamura batma yok. Senin keyfine göre idare edilecek yer değil burası diyebilme olgunluğuna erişme konusunda bir zorlama olur bu. İnşallah iyi bir ilk adım olur bu anlamda. Arkası gelir, gelmek zorunda, gelirse güzelleşir Elazığımız da hayatımız da" dedi.

Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu da Elazığ`a her zaman sınıf atlatmanın çabasında olduklarını bildirdi. Toplantıya, Fırat Üniversitesi Restörü Prof. Dr. Feyzi Bingöl, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Şekerdağ ile davetliler katıldı. Çalıştayda, Elazığ`ın kültürel ve ekonomik ihtiyaçları ile sorunlarının tespiti ve ilgili kurumlar nezdinde girişimlerde bulunmak için bilgi paylaşımı yapılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2010 Cumartesi 16:35:02
Güncelleme :9 Ocak 2010 Cumartesi 20:24:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?