4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

Elazığ'da mobeseleniyor

Elazığ'da kurulması planlanan MOBESE sistemi bu yılın sonuna kadar tamamlanacak ve devreye girecek. 

İl Özel İdaresi tarafından geçtiğimiz aylarda kurulması planlanan ve ihaleye çıkarılan sistemin gerçekleşen ihalesinde firmaların verdiği teklifin yüksek olması nedeniyle ihale iptal edilmişti. 

Elazığ'ın MOBESE sistemine kavuşması için Valilik hazırlanan sistemde değişiklik yaparak tekrar konuyu gündeme getirdi. Türk Telekom'la yapılan görüşmenin sonucunda sistemin kurulması işi Türk Telekom'a verildi. Elazığ'ın MOBESE sistemine kavuşması için Valilikle imzalanan protokolün ardından fizibilite 

çalışmalarına hemen başladıklarını belirten İl Müdürü Ahmet Gül şunları söyledi:
"Elazığ'ın sisteme kavuşması çalışmalarını bu yılın sonuna kadar tamamlayacağız. İmzalanan protokolde işin 90 günde tamamlanması yer alıyor. Sistem Baskil Kavşağı'ndan Kekliktepe'ye, Doğukent'ten Yeşilkent'e, Pertek yolundan Bingöl Kavşağı'na kadar şehrimizin dört bir yanını kapsıyor. Sistem ile toplam olarak 70 adet kamera yerleştirilecek. Şehrin dört noktasına araç plaka tanıma sistemi de konulacak. Böylece il de yaşanabilecek olumsuzluklarda olayların faillerinin kısa sürede ele geçirilmesi mümkün olabilecek." 

MOBESE ile ilgili yapılan ilk ihaleye katılmadıklarını belirten Türk Telekom Elazığ İl Müdürü Gül, "İlk ihalede kablosuz sistem ile kameraların kurulması planlanmıştı. Bu kez sistem değiştirildi ve kablolu sisteme dönüldü. Biz ilk ihaleye katılma teklifine teşekkürle cevap verip katılmayacağımızı belirttik. Ancak bu kez sistemin değiştirilmesi ve kablolu sisteme dönülmesi bizim bu işi almamızı sağladı" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 17:33:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?