6
Mayıs
2024
Pazertesi
ELAZIĞ

Elazığ'da okul açılışı

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Elazığ'da gerçekleştirdiği bir dizi gezi ve incelemelerden oluşan programını tamamladı. 

Bakan Çelik, Elazığ'daki programı dahilinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinka ve ailesi tarafından yaptırılan Bedriye Çetinkaya Lisesi'nin ve Mehmet Koloğlu Anadolu Lisesi açılışını gerçekleştirdi. Bakan Çelik, Mehmet Koloğlu Anadolu Lisesi açılışında yaptığı konuşmasında, dünya üzerinde gerçekleşen tüm olumsuzlukların altında yatan sebebin eğitimsizlik olduğuna dikkat çekerek, AK Parti hükümetinin Sosyal Devlet anlayışının yanı sıra, Sosoyal Millet anlayışı ile toplumun her tabakasına seslenebilen bir yapıya sahip olduğunu söyledi. Bakan Çelik, "Ülkemizde yeteri kadar çevre duyarlılığının oluşmamasından, işsizliğin, hırsızlığın, çocuk ölümlerinin, trafik canavarının varlığından söz ediyorsak, tüm bunların altında yatan tek neden eğitimsizliktir. AK Parti hükümeti de bunun farkına varmış ve bütçesinin önemli bir kısmını eğitime yönlendirmiştir. Eğitime yüzde 100 destek kampanyasını Türkiye'de kötü emelleri doğrultusunda yanlış yorumlayanlar oldu. Ancak bu kampanya gerçek manada hayır sever vatandaşlarımız ve iş adamlarımızın katkısıyla ilerlemektedir. Bir insanın adı iki yere yazılır dünyada. Biri mezar taşı, biri de arkasında bıraktığı sanat eserleri. Biz bu ülkede arkasında sanat eserlerine isimlerini kazdıran insanlar istiyoruz. Zaman zaman okullarımızda meydana gelen şiddet olayları bazı kesimlerce abartılı ve farklı lanse edilmektedir. Dünyanın diğer ülkelerine baktığımızda hiçbir ülkede bulunmayan bir yapıyla Türk öğrencisinin aslında ne kadar saygılı, hoşgörülü ve çalışkan olduğunu açıkça fark edebiliyoruz. Bu açıdan ben Türk öğrencilerimizle sahip oldukları saygı ve görgü nedeniyle gurur duyuyorum" dedi. 

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Elazığ Valisi Muammer Muşmal'ın kendisinden Bilim ve Sanat Merkezi ile 500 kişilik kız öğrenci, 500 kişilik erkek öğrenci yurdu talep etmesi üzerine, Elazığ'da YURT-KUR'a ait bin kişilik bir yurt ve Bilim ve Sanat Merkezi'nin önümüzdeki günlerde en iyi ve en modern şekilde yapılacağının da sözünü verdi. Bakan Çelik, daha sonra Elazığ Öğretmenevi'nde öğretmen ve öğrencilere yönelik 'Küreselleşme Sürecinde Türkiye' konulu konferans verdi. Konferans bitiminde ETSO Başkanı Suat Öztürk'ün vefat eden oğlu ve babası anısına yaptıracağı 18 derslikli okul için ETSO Başkanı Suat Öztürk ve Elazığ Valisi Muammer Muşmal tarafından protokol imzalandı.
iha
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2006 Cuma 22:20:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sümeyye rojbin ersöz IP: 88.230.68.xxx Tarih : 19.10.2006 13:41:07
sayın bakanımız bizim okulumuzun açılışına teşrif ettiler.elbette böyle önemli kişilik sahibi insanların böyle hayırlı bir iş için bira raya gelmeleri ayrı bir gurur kaynağı.ben mehmet koloğlu anadolu lisesinde olmaktan mutlu olduğum gibi diğer arkadaşlarımızında böyle modern okuldan yaralanmalarını isterim.