4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

Elazığ'da sahte bal uyarısı

Elazığ'da sahte bal satışının önüne geçilmesi için İl Tarım Müdürlüğü ve Arı Yetiştiricileri Birliği ortak çalışma yürütüyor. 

İl Tarım Müdürü Rüştü Emir, Elazığ arıcılığının en önemli sorunu olarak arıcılık ürünlerinin gerçek değerinden pazarlanamaması ve sahte bal olayı olduğunu söyledi. Emir, şöyle konuştu:
"Sahte bal olayını önlemek üzere, Arı Yetiştiricileri Birliği'nin devreye girmesi sağlanarak arıcılık ürünlerinin pazarlanması için gıda üretim izni alınarak Birlik üyelerince üretilen ürünler için paketleme ve dolum tesisi kurulması sağlanacaktır. Böylece ürünlerin gerçek değeri ile pazarlanması gerçekleşecektir. Sahte balın satışının önlenmesi için İl Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan Kontrol Şubesi, Arı Yetiştiricileri Birliği ile koordineli olarak çalışma yapacaktır. Üretim izni ve menşei belli olmayan balın satılmaması ve satın alınmaması gerekmektedir. Bu durum tüketici ve dürüst üretim yapan arıcıları mağdur etmektedir. Yapılacak denetimlerde sahte ballar imha edilecek ve para cezası uygulanacaktır.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2008 Pazartesi 17:21:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?