6
Mayıs
2024
Pazertesi
ELAZIĞ

Elazığ'da şenlik başladı

Elazığ Belediyesi 2. Kültür ve Sanat Şenlikleri, mehteran takımı eşliğinde görkemli bir kortej yürüyüşüyle başladı. 

Elazığ Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Kültür ve Sanat Şenliği, belediye önünden mehteran takımı eşliğinde başlatılan kortej yürüyüşüyle başladı. Kortej yürüyüşünün ardından Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu tarafından Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı. Açılış programında bir konuşma yapan Başkan Selmanoğlu, "Doğu Anadolu'nun parlayan yıldızı, özellikle belediye hizmetlerinde bölgenin öncü ve örnek şehri olan Elazığ'da, kültür ve sanat şenliğinin ikincisini düzenlemenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. 8-10 Eylül 2006 tarihleri arasında şehrin çeşitli noktalarında ve hemen her kesimi kucaklayan şenlikte, farklı etkinlikler yapılacaktır. İnanıyorum ki; bu aktiviteler şehrin ekonomik, kültürel ve sosyal yaşantısına önemli bir açılım kazandıracak ve önümüzdeki yıllarda yeni ufuklar açılmasına vesile olacaktır" dedi. 

Çelenk sunma töreninin ardından Viroloji Parkı'na geçilerek, burada Belediyesi Başkanı Süleyman Selmanoğlu tarafından toplu nikah töreni gerçekleştirildi. Törene nikah şahidi olarak Vali Muammer Muşmal, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdi Muz, Zülfü Ağar Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Adem Kızılkaya katıldı. Törende, 3 yıldır dini nikahla evli olan ve maddi yetersizliklerden dolayı resmi nikah kıydıramayan Handan (18) ve Ernur (22) Yılmaz çifti, 2 yaşındaki kızları Gizem ile resmi nikahlarını kıydırdı. Belediye Başkanı Selmanoğlu'nun nikahını kıydığı Yılmaz çiftinin nikah şahitliğini ise Rektör Prof. Dr. Muz ve Zülfü Ağar Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Kızılkaya yaptı. Nikahı kıyılan çiftlere nikah şahitleri tarafından çeyrek altın hediye edildi. 

3 gün sürecek şenlikler kapsamında bu gece Fırat Üniversitesi şenlik alanında şarkıcı Alişan ile Demet Akalın sahne alacak.

iha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2006 Cuma 21:47:38
Güncelleme :9 Eylül 2006 Cumartesi 04:41:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?