3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Elazığ'da Yakup Kılıç sevinci

2008 Pekin Olimpiyatları'nda bronz madalya kazanan boksör Yakup Kılıç'ın memleketi Elazığ'da büyük sevinç yaşandı. Karşılaşma Elazığ'da spor salonunda dev ekranda izlendi. 

Karşılaşma Elazığ'daki spor salonunda dev ekranda izlenirken, Yakup Kılıç 1952'den sonra Elazığ'a olimpiyatlardan madalya getiren ikinci sporcu oldu. Kılıç'ın antrenörü Cemil Döndü, Yakup'un gerekli başarıyı elde ettiğini, olimpiyat 3.'sü olduğuna işaret ederek, "Yakup, Elazığ'a tarihi bir başarı yaşattı. Tarihsel bir sevinç yaşattı. 5 kişi ile katıldığımız boks müsabakalarından madalya alan tek boksörümüz oldu, gururluyuz" dedi. 

Gençlik ve Spor İl Müdürü Sedat Acar ise, "Maçın skorundan ziyade Elazığ tarihinde böylesine büyük bir gururu bizlere yaşattığı için Yakup Kılıç'a teşekkür ederiz. O bizim gönlümüzde altın madalyasını aldı. Her sporcunun gönlünde olan olimpiyatlara gitmektir. Yakup bunu başardı. 1952 yılında biz böyle bir başarı yine atletimizde Ahmet Aytar ile yakalamıştık. 56 yıl sonra Elazığ'dan bir boksör gitti, bronz madalyayı garantiledi. Olimpiyat da bronz almak da çok büyük onur" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2008 Cuma 13:19:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?