3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Elazığ'da yatırımlar sürüyor

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk, Elazığ Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yeni yatırımların devam ettiğini, çalışmaları devam eden yaklaşık 7 yeni yatırım tamamlandığı zaman yaklaşık 500 kişiye iş imkanı sağlanacağını söyledi.

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk, Coca Cola firmasının Elazığ'da fabrika kurma talebinin olumlu karşılandığını ve bu firmaya 230 dönümlük bir arazi verildiğini, firmanın yaklaşık bir aydır bu alanda tesislerini kurma çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Öztürk, şöyle dedi:

"Coca Cola firması Elazığ fabrikası tesislerinde ilk etapta 17 bin metrekarelik kapalı alan oluşturma çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmaların yıl sonunda tamamlanması ve bir ünitenin hizmete açılması planlanıyor. Önümüzdeki dönemlerde firma planladığı yatırımın tümünü tamamlayarak önemli bir istihdam alanı oluşturacak. Bunun yanında 3. Bölge'de yatırımlarını başlatıp halen inşaat çalışmalarını sürdürmekte olan firmalar var. Bu firmaların da çalışmalarını planlanan süre içinde tamamlayarak hizmete açmasını bekliyoruz. OSB'de sürdürülen 6-7 yeni yatırım projesinin tamamlanmasıyla birlikte yaklaşık 500 kişinin bu tesislerde istihdam edilmesini bekliyoruz. Tabii ki bunların yanında bölgede yapılması planlanan yeni yatırımlar var. Bu yatırımların da önümüzdeki günlerde hayata geçirilmesini bekliyoruz."

Elazığ'ın son yıllarda sanayileşme alanında yaşadığı gelişmenin önümüzdeki yıllarda da artarak devam edeceğine inandığını belirten Öztürk,

"İlimizde kurulması planlanan Ağır İş Makinesi Fabrikası bunlardan en önemli olanı. Tabii ki bu fabrikanın kurulmasıyla birlikte yeni tesisler de ilimize gelecek, böylece sanayileşme alanında beklediğimiz gelişme hız kazanarak devam edecektir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2008 Pazartesi 16:45:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?