4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

'Elazığ'dan alacağımız 500 milyon YTL'

Elazığ Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü görevine atanan ve 4 Şubat tarihi itibariyle yeni görevine başlayan Esat Ceylan, SSK ve Bağ-Kur'un Elazığ'dan 500 Milyon YTL alacağının olduğunu söyledi.

Ceylan, 5502 sayılı kanunla SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'nın illerde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü olarak tek çatı altında birleştiğini belirterek, "Artık SGK İl Müdürlüğü Elazığ'da tek çatı altındadır. 5502 sayılı kanunla üç önemli kurum birleşmiş olup, öngörülen geçiş süreci etkin bir şekilde tamamlanacaktır. Bağ-Kur, Emekli Sandığı ve SSK'daki tüm mevzuatlar bir araya gelecektir. Sağlık Sigortası ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun da Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmesi nedeniyle yeniden bu konunun düzenlenmesi Meclis'te görüşülmektedir ve bu tasarı TBMM gündeminden geçtikten ve yasalaştıktan sonra önümüzde hiçbir engel kalmayacaktır" dedi.

ELAZIĞ'DAN ALACAĞIMIZ 500 MİLYON YTL

Dünya tarihinin en önemli reformlarından birinin Sosyal Güvenlik Reformu olduğunu ifade eden Ceylan, sosyal güvenlik sistemindeki dengelerin bozulması nedeniyle Türkiye ekonomisindeki boşlukların en büyük nedenlerinin başında Sosyal Güvenlik Kurumu'nun açıklarının geldiğini kaydetti. Türkiye genelinde Bağ-Kur'un 15 katrilyon TL, SSK'nın da 11 katrilyon TL olmak üzere toplam 26 katrilyon TL alacağının olduğunu belirten Ceylan, "Elazığ'daki rakamları tam olarak analiz edemedik. Ancak yaklaşık 500 trilyon lira alacağımız olduğunu tahmin ediyoruz. Bugün geldiğimiz noktada gelişmiş ülkelerle kıyaslandığı zaman sosyal güvenlik sisteminde dengelerin bozulması ve Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde ortalama dört çalışana bir emekli düşerken, ülkemizde iki çalışana bir emekli düşmesi gibi sebeplerle bu reformun yapılması zorunlu hale gelmiştir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2008 Salı 11:46:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?