3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Elazığ'ın en hızlı şoförü!

Üniversite öğrencisi Ezgi Ol (21), Elazığ'ın ilk ticari araç kullanan bayan şoförü. Babasının köy minibüsünü süren 21 yaşındaki genç kızın amacı, okul masraflarını karşılayabilmek. Üç yıldır şoförlük yapan Ezgi, ilk zamanlar şaşkınlıkla karşılanmış.

"Hiç bayandan minibüs şoförü olur mu?" diye tepki çekiyormuş. Vakit ilerledikçe köylüler de alışmış sürücü koltuğunda bir bayanı görmeye. Hatta dikkatli araç kullandığı için yolcular onun minibüsünü özellikle tercih etmeye başlamış.

Konya Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi Yöneticiliği 3. sınıf öğrencisi Ezgi, aile ekonomisine katkıda bulunmak için tatillerde şoförlük yaptığını anlatıyor. Elazığ'ın 12 kilometre dışındaki Salkaya köyüne yolcu taşıyan üniversiteli kız, "Babam 18 yaşını doldurur doldurmaz bana ehliyet aldı. Üç yıldır kendi köyüme sefer düzenliyorum. İlk başlarda beni görenler hayretler içinde kalıyordu. Ama şimdi alıştılar. İnsanlar özellikle benim arabama binmek istiyor." diyor.

Ezgi, baba mesleğini yapmaktan son derece mutlu olduğunu şu sözlerle dile getiriyor: "Okul masraflarım çok yüksek. Harç ücreti, Konya'daki ev masrafları derken aile ekonomisine katkı sağlamam gerektiğini düşündüm; benim için en güzel mesleğin baba mesleği olduğunu fark ettim. Yazları ve tatillerde minibüsü ben kullanıyorum. Çevremdekiler bu durumdan çok memnun. Keşke herkes senin gibi araç kullansa gibi sözler işitiyorum." Baba Hıdır Ol ise şunları söylüyor: "Kızım hem okuyor, hem çalışıyor. Onunla gurur duyuyorum. Çocuklarımın hayatı erken yaşta öğrenmelerini istedim."

Metin Erol - Zaman
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2009 Pazartesi 23:21:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?