3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Elazığlı iş adamları biraraya geldi

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyet gösteren müteşebbisler yemekte buluştu.

Vali Muammer Muşmal'ın da katıldığı yemekte iş adamları sorunlarını ve projelerini dile getirdi.

Elazığ-Diyarbakır karayolu üzerinde bulunan Yenihaller Kayadibi Tesislerinde verilen yemekte konuşan Elazığ Valisi Muammer Muşmal, ildeki sanayicilerin sıkıntılar içinde üretim yaptığını bildiklerini belirterek, "Türkiye'nin en önemli sektörü sanayi sektörüdür. Eğer bu millet üretemez, ürettiğini satamazsa, gelişmiş ülkeleri yakalamaları mümkün değildir" dedi.

Vali Muşmal, "Sizlerin yaptığı kutsal ve önemli görevdir. Türkiye'nin sizin gibi üretim yapan, insan çalıştıran insanlara ihtiyacı var. Orta sınıf denilen insanlar sizlersiniz. Sizler zordaysanız ülkenin diğer kesimleri, alt sınıflar dediğimiz hem geliri az olan hem sadece tüketen insanlar bu memlekete çok fazla bir şey veremiyor. Sizlerin rahat etmesi için gayret sarf ediyoruz, emek veriyoruz. Sizin talepleriniz olursa, bizim eksiğimiz olursa bunu lütfen iletin" şeklinde konuştu.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Suat Öztürk ise, OSB'nin son on yıl da çok büyük gelişmeler kaydettiğini belirterek, 3. Organize Sanayi Bölgesi'nin 172 hektar alanda kurulacağını söyledi.

ETSO Başkanı Öztürk, "3. Organize Sanayi Bölgesi daha gösterişli ve daha iyi bir zemin üzerinde alt ve üst yapıları bitmiş durumda olacak. Bizler Anadolu'da zorluklar içinde yatırım yapıyoruz. Bizlere atanmışların bizlerle birlikte bu yürüyüşü devam ettirmesi gerekir" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 14:45:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?