4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

Elazığlı mühendis 'mermer halı' yaptı

Elazığlı Maden Mühendisi mermer parçacıklarından 5 metrekare büyüklüğünde 'Mermer halı' yaptı. Ağırlığı 100 kilogram olan mermer halı İzmir Fuarı'nda sergilenecek. Halı ilgi görürse Elazığlı bayanların geçim kaynağı olacak.
Elazığ'da uzun yıllardan beri maden sektöründeki çeşitli çalışmalarıyla tanınan Maden Mühendisi Nusret Çoban, 10 günlük bir çalışma ile 21 bin adet mermer parçacığından oluşan 5 metrekare büyüklüğünde halı yaptı.

Nusret Çoban, bu ürünün doğadaki çiçeklerle ilgili bir çalışma olduğuna işaret ederek, "Dört arkadaş 10 gün çalışarak, 5 metrekare büyüklüğündeki bu halıyı 21 bin adet mermer parçacığı kullanarak yaptık. Yaptığımız mermer halıya metrekaresi 500 ile 1500 dolar arasında fiyat biçmeyi düşünüyoruz.

İzmir Fuarı'na götürüp, böyle bir eseri ilk kez orada görücüye çıkarıp piyasadaki kabulünü görmemiz gerekiyor" dedi.

Nusret Çoban bu eserin piyasada kabul görmesi halinde çalışmalara hız vereceklerine dikkati çekerek, bu çalışmaları evde oturan ev kadınları için yapacaklarını ve Elazığ'da yaygın hale getireceklerini söyledi. Çoban, "Yapmış olduğumuz halının metrekare olarak ağırlığı 25 kilogramdır. Taban döşemesi ve yan duvar döşemesi olarak kullanılabilir. Pahalı ürün olduğu için lüks yerlerde kullanılması öneriliyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2008 Salı 17:51:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?