30
Nisan
2024
Salı
ELAZIĞ

Elazığlılar zirvede buluştu

ELAZIĞLILAR 3. AVRUPA EKONOMİK ZİRVESİ'NDE BULUŞTU

3. Elazığ Avrupa Ekonomik Zirvesi, Almanya'nın Hessen eyaletinde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Frankfurt yakınlarındaki Hofheim am Taunus'a bağlı Eschborn kasabasında düzenlenen zirveye sanat ve siyaset dünyasının seçkin isimlerinin yanı sıra yüzü aşkın işadamı ve kalabalık bir medya grubu katıldı. 4 yıldızlı Eschborn Mercure Hotel'deki kahvaltılı buluşmaya Avrupa Elazığlılar Derneği (AED) Başkanı Cahit Öner ve Genel Sekreter Cihan Ural, AK Parti Elazığ Milletvekili ve Başbakan Başdanışmanı Necati Çetinkaya, AK Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk ve eşi, AK Parti Elazığ Milletvekili Faruk

Septioğlu ve eşi, Elazığ Valisi Muammer Erol ve eşi, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ve eşi, Karakoçan Belediye Başkanı Nurettin Arslan, Palu Belediye Başkanı Muhammed Septioğlu, Kovancılar Belediye Başkanı Bekir Yanılmaz, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Bingöl, Frankfurt Başkonsolosu İlhan Saygılı, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Şekerdağ, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Elazığ Meydan Müdürü Mehmet Kaya, Türkiye İşadamları Dernekleri Almanya Federasyonu (TİDAF)

Onursal Başkanı İhsan Öner, İstanbul Arnavutköy Kaymakamı Hürrem Aksoy, İhlas Medya Bavyera Genel Müdürü Fethi Daş, yatırım uzmanı Alaaddin Üresin, işkadını Necla Kara ve sanatçılar Celal Özer, Ahmet Karacan, Ömer Çapar, Mevlüt Gakgo (Levent Genç) ve Serkan Yağmur katıldı.

Zirvenin açılış konuşmasını yapan AED Başkanı Cahit Öner, Elazığ'ın Anadolu'nun en hızlı kalkınan ili olduğuna dikkat çekerek, "Elazığ'ın bu kalkınma çabalarında önünü açmak ve gereken her türlü desteği sağlamak için biz Avrupa'da yaşayan Elazığlı işadamları tam bir işbirliği içinde olma konusunda kararlıyız" dedi.

Avrupa'da yaşayan Elazığlıların kültürel ve sosyal faaliyetlerde hızlı ve çabuk bir şekilde bir araya gelebildiklerine vurgu yapan Öner, "Aynı şekilde ekonomik faaliyetlerde de bir araya gelebilmeliyiz. Elazığ'ın kültürünü yaşamak ve yaşatmak elbette çok güzeldir. Ancak aynı şekilde Elazığ'a ekonomik destekte bulunmak, şehrimize yatırım yapmak ve kalkındırmak da Elazığlı işadamlarımız tarafından bir görev ve sorumluluk olarak addedilmelidir" ifadelerini kullandı. Öner, Avrupa'daki Elazığlı işadamlarını

Elazığ'a yatırım yapmaya çağırdı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı ve AK Parti Elazığ Milletvekili Necati Çetinkaya ise, Avrupa'da yaşayan Elazığlı işadamlarının Elazığ'a yatırım yapmaları gerektiği düşüncesini desteklediklerini ifade ederek, bu konuda ellerinden gelen bütün imkanları seferber etmeye hazır olduklarını dile getirdi. "50 yıl önce bu topraklara işçi olarak gelen gurbetçilerimizin çocukları bugün Avrupa devletlerinin siyaset, ekonomi, sanat, edebiyat, kültür ve sporuna yön veriyorlar. Bununla iftihar ediyoruz.

Bu insanlarımızın sahip olduğu azim ve güç, kendi memleketlerine de en güzel hizmeti yapabilecek kudrete sahiptir. Bu vesileyle gurbette yaşayan Elazığlılar da Elazığ'ı unutmamalı, hem Elazığ'a yatırım yapıp memleketlerini kalkındırmalı hem de Elazığ'ın tarihi ve turistik güzelliklerini Avrupa'da tanıtmalıdır" şeklinde konuştu.

Elazığ Valisi Muammer Erol ise, Elazığ'a yatırım yapmayı düşünen tüm işadamlarına her türlü kolaylığı sağlamaya hazır olduklarını, bundan memnuniyet duyacaklarını dile getirdi.

Frankfurt Başkonsolosu İlhan Saygılı da, Elazığlı işadamlarının girişimcilik ruhundan övgüyle bahsetti ve Türkiye'nin değişik illerinden gelen insanların burada ortaya koydukları çalışmalar ve yaptıkları etkinliklerden oldukça etkilendiğini ve duygulandığını söyledi. Yeni konsolosluk binasına da değinen Saygılı, "Konsolosluktaki hizmetlerimiz bundan böyle işadamlarımızın onuruna yakışır bir hale geldi" dedi.

Yatırım uzmanı Alaaddin Üresin ise, Almanya'daki yatırım olanakları ve teşvikleri konusunda konuklara bilgi verdi.

3. Elazığ Avrupa Ekonomik Zirvesi, konuşmacılara sorular sorulması ve ardından yapılan birebir sohbetlerle son buldu.

 

ELAZIĞLILAR HALAY ÇEKEREK COŞTU

Bu arada değişik Avrupa ülkelerinde yaşayan gurbetçi Elazığlılar, Almanya'nın Hessen eyaletinde buluştular. Frankfurt yakınlarındaki Hofheim am Taunus'a bağlı Eschborn kasabasında düzenlenen "2. Avrupa'da Elazığ Gecesi/Sevgililer Günü'nde Elâzığ Sevgisi" coşkulu kutlamalara sahne oldu. Düsseldorf Caddesi üzerindeki Cansu Düğün Salonu'nda Avrupa Elazığlılar Derneği (AED) tarafından gerçekleştirilen geceye siyaset ve ekonomi dünyasının seçkin konukları katıldı. Tiyatro gösterisinin sunulduğu gecede çayda

çıra oynanıp halay çekildi. Gecede sanatçılar Celal Özer, Ahmet Karacan, Ömer Çapar, Mevlüt Gakgoş (Levent Genç) ve Serkan Yağmur sahne aldı. Harput Kürsübaşı Gecesi ile başlayan eğlencede, gecenin 14 Şubat Sevgililer Günü'ne denk gelmesinden dolayı geliri Elazığ'daki bedensel engelli çocuklar ve onların eğitimine harcanmak üzere konuklara gül dağıtıldı. Ardından milletvekili Necati Çetinkaya mikrofonu alarak, Necip Fazıl'ın "Sakarya" adlı şiirini okudu. Çetinkaya, salondakiler tarafından alkışlarla

dinlendi. Gecenin sonunda bazı konuklara plaketler verildi.

ELAZIĞLILAR 3. AVRUPA EKONOMİK ZİRVESİ'NDE BULUŞTU
ELAZIĞLILAR 3. AVRUPA EKONOMİK ZİRVESİ'NDE BULUŞTU
ELAZIĞLILAR 3. AVRUPA EKONOMİK ZİRVESİ'NDE BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2010 Pazartesi 23:45:03
Güncelleme :16 Şubat 2010 Salı 09:00:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?