3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Elazığspor'da şok edici karar!

Elazığspor Yönetim Kurulunun ekonomik destek verileceği sözlerinin yerine getirilmemesi nedeniyle istifa kararı alması şok etkisi yaratırken, istifaya neden olan ekonomik sıkıntının aşılması için çalışmalara başlandı.

Vali Muammer Erol'un başkanlığında Valilik Toplantı salonunda gerçekleştirilen İstişare toplantısına Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Emniyet Müdürü Fahrettin Coşkun Elazığ SMMM Oda başkanı Zeki Fendoğlu, Elazığspor başkanı Ali Cipli, eski başkanlardan Mustafa Yıldız ve Bahri Turhan ile basın mensupları katıldılar.

Yapılan toplantının amacını açıklayan Vali Muammer Erol, "Yaşadığımız olumsuz bir gelişme nedeniyle buradayız. Bugün burada yapacağımız istişarede kısa sürede ne yapabiliriz sorusuna cevap bulmalıyız. Elazığspor'un ligde iyi bir gidişi varken yaşanan bu olumsuzluk bizleri üzdü. Sıkıntıyı aşabilmek adına ne yapılması gerekiyorsa bunu belirleyip uygulamaya koyalım" dedi.

Elazığspor Yönetim Kurulu başkanı Ali Cipli, Malatya Belediyespor maçından sonra futbolculara ödeme sözü verdiklerini ancak yönetime verilen sözlerin yerine getirilmemesi nedeniyle para bulamadıkları için bu ödemeyi yapamadıklarını belirterek şöyle konuştu "Biz futbolcularımıza alacaklarına karşılık ödeme yapacağımızı belirttik. Ancak bize verilen sözler gerçekleşmedi.Bu sözler forma reklamından 200 bin TL, İddiadan 200 Bin TL, Stat kiralamasından 100 Bin TL idi. Ancak bu sözlerin hiçbirini alamadık.
Bizde futbolcularımıza verdiğimiz sözü yerine getiremediğimiz için istifa kararı aldık. Kısa sürede futbolcuların alacaklarının ödenmesi için gerekli olan para 350 bin TL'dir. Bu paranın temin edilmesi durumunda Elazığspor, ligde belirlemiş olduğu hedefe ulaşmakta hiçbir sıkıntı yaşamayacaktır. Biz yönetime geldiğimiz günden buyana Yönetim Kurulu 120 bin TL para verdik. Son bir ayda Belediye Başkanımız Süleyman Selmanoğlu'na seçim çalışmalarındaki yoğunluğu nedeniyle ulaşamadık" dedi.

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Elazığspor konusunda sürekli olarak kendilerine gelindiğinde işadamları ile görüşmelerde bulunduklarını ve kaynak aktarımı yaptıklarını belirterek "Bizim yaptığımız yardımlar ortada.Elazığspor konusunda verdiğimiz sözümüzün arkasındayız.Yine işadamlarımızla görüşmelerde bulunacak ve toplayabileceğimiz yardımları Elazığspor'a aktaracağız. Belediye olarak son iki yılda Çimento fabrikasından 750 bin TL kaynak alarak Elazığspor'a aktardık. Yine bazı girişimlerde bulunmamız gerekiyor. Kısa sürede bu konuda girişimlerde bulunacak ve destek olacağız" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 21:22:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?