30
Nisan
2024
Salı
ELAZIĞ

ELGİAD'ın ağır konuğu

ELAZIĞ VALİSİ EROL, ELAZIĞ GENÇ İŞADAMLARI DERNEĞİ'NİN TOPLANTISINDA KONUŞTU

Elazığ Valisi Muammer Erol, Elazığ Genç işadamları Derneği'nin toplantısında, "Gidip işte ABD devlet başkanının karşısında bir milyon için 'hazır olda' duran bir Başbakan istemiyorum. Ben işte 'One minute' diyen Başbakan istiyorum" dedi.

Vali Erol, Elazığ Genç İşadamları Derneği (ELGİAD) tarafından Akgün Hotel'de düzenlenen "Afrika Ülkeleri Tanıtımı ve Afrika Ülkeleri ile Ticaret" konulu toplantıda, günümüzde birtakım gizli kalmış, 'Es geçilmiş' ya da sormaya cesaret edilemeyen olaylar ve olaylarla ilgili soruların bugün cevaplarının net şekilde bir bir ortaya çıktığını ve büyük bir badirenin atlatılmış olduğunu söyledi. Türk milletinin sağ duyusuyla "Ben kavga gürültü bir şey istemiyorum, ben adam gibi idare edilmek istiyorum" dediğini ifade eden Vali Erol, şunları kaydetti:

"Ben, hadi politika yapayım. Geçen bir toplantıda daha söylemiştim. Gidip işte ABD Devlet Başkanı'nın karşısında 1 milyon için hazır olda duran bir Başbakan istemiyorum. Ben işte 'One minute' diyen Başbakan istiyorum. Ve aslında bütün bunların temelinde istikrar, istikrar, istikrar ve milletin sağduyusu var. Bunun altını mutlaka çizmemiz lazım. TUSKON toplantıları için milat olarak 2005 söylüyor. Niye 2002 diyemiyor? 2002'de böyle bir şeyi düşünecek ortam yoktu ki. 1999-2001 niye diyemiyor? Öyleyse

'Dinimizin kıymetini bilelim' deniyor. Yani biz de şu memleketimizin içinde bulunduğu, huzur, sükun ve istikrar ortamının kıymetini bilelim."

Vali Erol, toplantının 'Zihniyet değişimi' ve dönüşümünü adım adım yerleştirecek ve önünü açacak bir faaliyet olduğunu belirterek, "Birbirimizi daha fazla sevemeye, güvenmeye ve birbirimize Afrika'larda, Orta Asya'larda, Orta Doğu'larda, Irak'ta, ABD'de, İngiltere'de her ne olursa olsun, kol kola girerek bir aya gelip güzellik üreterek çok şey yapmaya mecburuz. Osmanlı coğrafyası değil, tüm dünyanın; bu milletin tarihte yaşadığı ve yaşattığı güzellikleri bir kez daha yaşamaya ihtiyacı var" diye konuştu.

 

Ticareti sadece bu dünyada kazanmak için yapan kişinin bir süre sonra ilkesizleşip sömürgeci, zalim, kapitalist ve emperyalist olduğunu gördüğünü belirten Vali Erol, "Ama bizim neslimiz, geçmişimiz, tarihimiz herhangi bir böyle zulüm sayfasıyla kirlenmedi, lekelenmedi. Adaletle, ilimle, irfanla, güzellik götürmekle şereflendi. Bundan sonra da inşallah bizlerle o şekilde şereflenecek" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2010 Cuma 14:08:01
Güncelleme :12 Şubat 2010 Cuma 17:54:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?