3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Esentepe'de su sorunu çözüldü

Elazığ Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü ekipleri Esentepe Mahallesi'nde yeni bir sondaj kuyusu açarak mahalle sakinlerinin zaman zaman gerçekleşen su kesintilerinden kaynaklanan sıkıntısını tamamen giderdi.


Geçtiğimiz günlerde başlanan derin sondaj kuyu çalışmaları sona erdi ve mahalle halkı bugün kestiği kurbanlarla suyun sevincini ve coşkusunu yaşadı. Şehrin genelinde su sıkıntısının elektrik kesintileri haricinde yaşanmadığını belirten Elazığ Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürü Harun Tuzsuzoğlu, açıklamasında şunları söyledi:


"Belediye Başkanımız Sayın Süleyman Selmanoğlu'nun talimatları çerçevesinde daha önceden yedi terfi ile su ulaştırdığımız Esentepe Mahallesi su depomuzun yanında yeni bir derin kuyu açarak yaklaşık 175 metrede saniyede 5 litre su bulduk. Bu suyu 50 metre ilerideki depomuza ulaştıracağız. Bu sayede P3 pompa istasyonundan suyu terfilerle ulaştırdığımız Esentepe su deposunda elektrik kesintisi hariç sular kesilmeyecek. Mahalle sakinlerine hayırlı olmasını diliyorum."

iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2009 Pazartesi 13:19:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?