30
Nisan
2024
Salı
ELAZIĞ

Eskiye özlem artıyor

ELAZIĞ'DA EVLENECEK ÇİFTLER YÖRESEL KIYAFETLERİ TERCİH EDİYOR

Elazığ'da evlenecek çiftler yöresel kıyafetleri tercih ediyor. Yöresel giysi ürünleri satışı yapan mağaza sahibi Ekrem Katı, kına gecelerinde eskiye özlemin olduğunu belirterek, son yıllarda mağazalarında satışa sundukları Elazığ'a özgü yöresel kıyafetlere yoğun ilgi gösterildiğini bildirdi.

Mağazada, oyalı yazma, 8 köşeli şapka, yumurta topuk ayakkabı, çarık, yemeni gibi yöresel ürünler sattıklarını belirten Ekrem Katı, son birkaç yıl içinde evlenmeye karar veren çiftlerin, kına gecelerinde artık gece kıyafeti yerine mahalli kıyafetleri tercih ettiğini kaydetti. Katı, gelinlerin kına gecelerinde giymek için üç etek ve bindallıyı, damatların ise yumurta topuk ayakkabı kırk düğme gömlek şalvar, yelek ve 8 köşe şapkayı tercih ettiklerini ifade etti. Katı, yöresel kıyafetlere yurt dışında

yaşayan vatandaşların da ilgi gösterdiğini belirterek, "Bu kıyafetlerden yurt dışına da gönderiyoruz. Bugüne kadar Almanya, Fransa, Hollanda ve ABD'ye yöresel kıyafetlerimizden gönderdik" dedi.

Eskiden gelinlerin kına gecelerinde çarık, saten şalvar, gömlek, üç etek giydiklerini, bele gümüş kemer ile başa gelin başı taktıklarını bildiren Katı, damatların ise sivri burun yumurta topuk ayakkabı, şalvar, 40 düğme gömlek, yelek, 8 köşe şapka, bele kuşak bağladıklarını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2010 Perşembe 17:46:00
Güncelleme :3 Temmuz 2010 Cumartesi 23:30:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?