3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Esnafa 'mesleki eğitim' semineri

Karakoçan ilçesi Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın katkılarıyla Elazığ Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Öğretmen Evi'nde esnafa mesleki eğitim, ustalık ve çıraklık belgelerinin alınmasına dair bilgi verildi.

Konferansta konuşan Karakoçan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Tahsin Aydın, "Geçmişte bu konu ile ilgili bir çok defa af çıktı ve girişimlerimiz neticesinde birçok arkadaşımız belge sahibi oldular. Avrupa Birliği (AB) uyum yasalarına göre artık şarkütericisi de, tuhafiyecisi de, mermercisi de vb meslek dallarındaki herkesin çalıştığı meslek dalı ile ilgili ustalık belgesi alması gerekmektedir. Girişimlerimiz sonucu Elazığ'ın ilçeleri arasında en çok belge alan ilçe Karakoçan'dır ve rekor
Karakoçan'dadır. Sizden ricam bu belgelerin alınmasında bize gelin. Elimizden gelen her ne varsa her zaman yapmaya hazırız. Bugün değerli Mesleki Eğitim Merkezi öğretmenleri bunun için buradadırlar. Karakoçan'a nasıl Bağ-Kur Bürosu'nun bir şubesini getirdiysek Mesleki Eğitim'in bir şubesini de Karakoçan'a getirme hedefindeyiz" dedi.

Mesleki Eğitim Merkezi öğretmenlerince şartların uygun olmasına bağlı olarak 1-18 Nisan tarihleri arasında ustalık başvurularının alındığı ve Temmuz ayında sınav yapılacağı, bunun dışında diğer şartlara ve meslek dallarına göre 2 ile 5 yıl arasında bu belgelere sahip olunabileceği belirtildi. Konu ile ilgili müracaatların Elazığ Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne ve Karakoçan Esnaf ve sanatkarlar Odası'na yapılabileceği öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2008 Salı 18:53:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?