3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

ETB, 70 işyeri için ihale yaptı

ELAZIĞ TİCARET BORSASI İŞ MERKEZİ'NİN İŞ YERLERİ İÇİN İHALE YAPILDI

Elazığ Ticaret Borsası (ETB) tarafından yaptırılan yeni Ticaret Borsası İş Merkezi'nde bulunan 70 iş yerinin kiraya verilmesi için planlanan ihale yapıldı.

Ticaret Borsası tarafından yaptırılan yeni Ticaret Borsası İş Merkezi'nde bulunan 70 iş yerinin kiraya verilmesini daha önceden planladıklarını ve konuyla ilgili olarak yapılan planlamayı kamuoyuna duyurduklarını belirten ETB Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, "Kiraya verileceğini açıkladığımız 70 iş yeri için 250 dosya alındı. İş yerleri için belirlediğimiz muhammen bedellerin üzerine çıkılarak iş yerlerinin kiralanması bizi mutlu etti" dedi.

Dumandağ, "Bilindiği gibi Ticaret Borsası İş Merkezi'nde 70 iş yeri bulunuyor. Biz bu iş yerlerinin ihaleyle kiralanmasını planladık. Böylece hiçbir olumsuzluğa meydan vermemeyi düşündük. Çünkü bize iş yerleri için gelen teklifler vardı. Biz bu teklifleri kabul etmiş olsaydık sıkıntı yaşardık. Bunun olmaması için tüm iş yerlerimizin ihale yoluyla kiralanmasını sağladık. Bu ihaleyi gerçekleştirdik. İş yerleri için talipli olanlar tekliflerini verdi, biz de bu teklifleri değerlendirip 60 iş yerini taliplilerine kiraladık. Adil bir ihale yaptığımıza inanıyoruz" diye konuştu.

İŞ YERLERİ YIL SONU TESLİM EDİLECEK

Ticaret Borsası İş Merkezi'ndeki iş yerlerinin yıl sonunda teslim edileceğini belirten ETB Başkanı Dumandağ, "Kiracılara iş yerlerini yıl sonunda teslim edeceğimizi belirttik. Biz iş yerlerini teslim ettikten sonra iş yerlerinin sahibi olacak kiracılar taşınma işlemini yapacak. Ticaret Borsası İş Merkezi peynir sezonundan önce hizmete açılmış olacak" şeklinde konuştu.

İş Merkezi'nde kalan 10 işyeri için ya kendilerine gelecek teklifleri değerlendireceklerini ya da yeniden ihale açacaklarını söyleyen Dumandağ, " Bu değerlerdirme sonucunda ortaya çıkacak neticeyi de kamuoyu ile paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2009 Çarşamba 11:16:01
Güncelleme :21 Ekim 2009 Çarşamba 12:38:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?