16
Mayıs
2024
Perşembe
ELAZIĞ

F.Ü.'de 57. dönem mezunlarına tören

Fırat Üniversitesi'nden (FÜ) mezun olan 2 bin 27 öğrenci, törenle diplomalarını aldı. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz, "Bilgiyi hayatın bir parçası haline getirmek eğitim kurumlarının vazgeçilmez misyonudur" dedi.


37. dönem mezunlarını veren FÜ'nün üniversite şölen alanında yapılan mezuniyet törenine, Elazığ Vali Yardımcısı Kadir Balaban, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Behiç Şahin, FÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erkin Oğur, Prof. Dr. Harun Özer, fakülte dekanları, yüksekokul müdürleri, öğretim üyeleri, mezun olan öğrenciler ve aileleri katıldı. Öğrencilerin ellerinde Türk bayraklarıyla geçişi duygulu anlar yaşanmasına neden oldu.


Törende konuşan Rektör Mehmet Hamdi Muz, üniversitelerin içinde bulundukları toplumun değişiminde rol oynayan, değişimin bilimsel ve sağlam bir zemine oturtulmasında önemli dayanakları oluşturan kurumlar olduğunu belirterek, yüksek öğretimin öneminin herkes tarafından bilindiğini söyledi. Rektör Hamdi Muz, "Bilgiyi hayatın bir parçası haline getirmek eğitim kurumlarının vazgeçilmez misyonudur. Biz sizlere hayat karşısında tutunabilmenin yollarını öğretme gayretinde olduk. Günümüzde hızla gelişen ve değişen bilim ile teknoloji her mezunun bir önceki mezundan daha bilgili olmasını gerektirmektedir. Öğrencilerin yalnızca günümüze uygun olarak değil, sonraki yıllarda Türkiye'nin ihtiyaç duyacağı eğitim bilgi ve beceriyle donatılıp yetiştirilmelerini zorunlu kılmaktadır. Geleceğe yön veren öğrenciler yetiştirmeyi görev bilen Fırat Üniversitesi bir yanda verdiği kaliteli eğitim ve öğretimle yeni mezunlar verirken, diğer taraftan başarılı öğrencileri bünyesine katma uğraşı içerisindedir" dedi.


Mezunlar adına konuşan Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü birincisi Ömer Faruk İncili ise, Atatürk'ün açtığı çağdaşlaşma yarışında hayata atılmak ve vatanın değerlerini layık olduğu hedefe taşımak zorunda olduklarını belirterek, Atatürk Türkiye'sinin parlak geleceğine gençler olarak inançlarının tam olduğunu söyledi.


Konuşmaların ardından öğrencilere mezuniyet belgeleri verildi. Tören, konservatuvar öğrencileri tarafından verilen müzik ziyafetiyle sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2007 Perşembe 13:09:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?