30
Nisan
2024
Salı
ELAZIĞ

F.Ü.'de Tüp Bebek Merkezi açıldı

F.Ü.'DE TÜP BEBEK MERKEZİ AÇILDI

Bebek sahibi olamayan çiftlerin bu özlemine son vermek üzere bir tüp bebek merkezi, bölgedeki kamu kurumları bünyesinde ilk kez Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde açıldı.

Bölgede Kayseri'den doğudaki illerde kamu kurumları bünyesinde tüp bebek merkezi bulunmadığını belirten Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Erhan Yılmaz yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Bölgemizdeki bazı illerde tüp bebek merkezi bulunuyor. Ancak kamu hastaneleri konumundaki hastanelerde bu merkez yoktu. Biz yaklaşık 1,5 yıldır bu merkezi hastanemiz bünyesinde hizmete açmak için çalışmalar yapıyorduk. Tüp bebek merkezinin son derece özel, hijyenik olması gerekiyor. Başvuru yapmamızın

ardından yapılan çalışmalar sürekli olarak denetlendi ve son denetimin ardından biz de hasta kabulüne 5 Mart 2010 tarihi itibarıyla başladık. Şu anda bize gelen aileler mevcut. Önümüzdeki günlerde bu merkezin resmi olarak açılışını gerçekleştireceğiz. Bebek sahibi olmak isteyen çiftlerin bize gelmesi durumunda gerekli prosedürü uygulayarak ailelerin bebek sahibi olmasına katkı sağlayacağız. Tüp bebek merkezinin ilimize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2010 Çarşamba 10:07:01
Güncelleme :24 Mart 2010 Çarşamba 17:40:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?