4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

Faizsiz kredi için elinizi çabuk tutun

Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Cemil Erdem, KOSGEB tarafından imalatçı esnaf ve sanatkarlara sıfır faizli kredi desteği verildiğini söyledi.

Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Cemil Erdem ve Elazığ Sinerji Odaları Yöneticisi Yrd. Doç. Ahmet Orhan, KOSGEB tarafından imalatçı esnafa yönelik uygulanan sıfır faizli kredi desteği konusunda esnaf odaları başkanlarına bilgiler verdi.

Erdem, toplantıda yaptığı konuşmada, KOSGEB tarafından imalatçı sektöründeki esnaf ve sanatkarlara 25 bin YTL faizsiz kredi verildiğini söyledi. Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'ın çalışmaları neticesinde Türkiye'de ilk defa uygulanan faizsiz kredi desteğinden ilk aşamada 5 bin imalatçı esnaf ve sanatkarın faydalandığını belirten Erdem, "Şimdi 350 milyon YTL kaynak bulundu. Bu kaynak tekrar imalat sektöründekini esnaf ve sanatkarımıza dağıtılacak. 1 kişi ile 9 kişiye kadar işçi çalıştıran esnaflarımız 25 bin YTL alacak. 10'nun üzerinde işçi çalıştıranlar peyderpey 100 bin YTL ye kadar kredi alacaklar. Tabii ki bu Türkiye'de çok az bir miktar para olduğu için burada ilk dosyasını yapan, evrakını hazırlayan, müracaatını yapan krediyi alacaktır.

Son zamana kalanlar bu krediden faydalanamazlar. Çünkü bu kredinin süresi bitecek. Esnaf kesimi iki sektöre ayrıldığından dolayı, imalatçı sektör bu krediden faydalanıyor ama hizmet sektörü faydalanamıyor. İnanın ki, bu konuyla ilgili olarak bir ayağımız Ankara'da, ciddi çalışmalar yapıyoruz.

Halen daha KOSGEB desteği sadece imalatçı sektörüne veriliyor. Burada bir kanun değişikliği yapılması gerekli. Bu kanun değişikliğini halen yaptıramadık. Bunun için bir kredi tekrar imalatçı sektörüne verilecek ama 2009 yılında inanın ki Sayın Başbakan'ın da sözü var; 1.5 milyar YTL, 600 bin kişiyi kapsayacak bir kredi kesinlikle uygulamaya geçecektir. Burada tüm esnaflarımızın faydalanması için çalışmalar var. Fakat ekonomik durgunluk var Türkiye'de. Bundan dolayı da hükümet para arayışı içinde. Nakit para olsa herkese dağıtacaklar. Biz oda olarak istiyoruz ki bütün meslek dallarındaki esnaf ve sanatkarlarımız bu krediden faydalansın. Bu konuda çok ciddi çalışmalar var. Neticede 2009 yılında hem imalatçı hem de hizmet sektörüne bu kredi mutlaka verilecektir. Bize verilen sözler bunlar. Biraz sabırlı olursak önümüzdeki yılda tüm esnaf teşkilatları bundan faydalanacaktır diye düşünüyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 16:18:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?