3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Felsefe benimsenmeli

Elazığ Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Feyzi Bingöl, üniversitede 'Stratejik Toplam Kalite Yönetimi' felsefesinin başarıyla uygulanabilmesi için tüm çalışanların, özellikle de her düzeydeki yöneticilerin bu yaklaşımı özümsemesi ve gereklerini yerine getirmesi gerektiğini söyledi. 

Fırat Üniversitesi Rektörü Feyzi Bingöl, ''Eğitimimizin mükemmel hale getirilmesi için tüm akademik birimlerin eğitim araç-gereç ve laboratuar donanım ihtiyaçlarının karşılanması için çaba gösterilerek, derslerin içeriklerinin web ortamına aktarılması sağlanacaktır'' dedi. 

Bingöl, "Lisans ve lisansüstü eğitim programlarında Bologna sürecinin gerçekleştirilmesi sağlanacak, bunun için Avrupa Kredi Transfer Sistemi'ne geçilecek, birimlerimizin akreditasyonuna hız verilecektir. Uluslararası değişim programlarından en iyi şekilde yararlanılacak, son yıllarda güncellenmesini yapmamış olan tüm birimlerimizin eğitim programları, 2009-2010 eğitim öğretim yılına kadar güncellenecektir. Lisans ve lisansüstü öğrencilerin akademik danışmanlık hizmetlerinden memnuniyet oranı yükseltilecek, üniversitemizde uzaktan öğretim sisteminin altyapısı oluşturulacak, basım için yayın komisyonundan geçen ders kitaplarının tamamı üniversitemiz basımevinde basılacaktır" şeklinde konuştu. 

Fırat Üniversitesi'ni kısa orta ve uzun vadede takip edilecek stratejik planla, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı olan 2023 yılında, modern dünyanın gereksinimi olan fakülte ve bölümlere sahip, lisans öğrencisi sayısının 50 bine, lisans üstü öğrenci sayısının 5-6 bine çıktığı bir üniversite olacağını belirten Bingöl, "Fırat Üniversitesi'nin öğretim üyesi sayısı en az 3 bine ulaşmış, modern binaları, tam donanımlı laboratuarları, çağdaş kütüphanesi, modern sosyal, sportif tesisleri olan bir üniversite haline gelmesi herkesin arzusudur "diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 16:51:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?