3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Film festivalinin tanıtım toplantısı

Elazığ Sinema Derneği (ESİNDER) tarafından 02-06 Mayıs tarihleri arasında bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Çayda Çıra Film ve Sanat Festivali'nin tanıtım toplantısı Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapıldı.

Toplantıya Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Başkanı Nuri Önal, İl Kültür ve Turizm Müdür yardımcısı Selahattin Yazar, ESİNDER Başkanı Serdar Kara, Başkan yardımcısı Evren Demiral, Proje Koordinatörü Tülay Uğran ile medya mensupları katıldı.
 
Tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan ETSO Meclis Başkanı Nuri Önal, ETSO'nun ticaret ve sanayi ile ilgili bir üst örgüt olmasına karşın bir kültür şehri olan Elazığ'ın bu anlamda tanıtımının yapılması faaliyetlerine de gönüllü olarak katıldığını
belirtti.

Önal, festivalin önemli bir kültürel etkinlik olarak Elazığ'ın tanıtımına önemli katkılar sağlayacağına inandığını söyledi. ESİNDER Başkanı Serdar Kara, festival hakkında bilgi verirken, bu yılki programın önemli sosyal faaliyetlerle desteklendiğini belirterek, "İşitme ve görme engelli vatandaşlarımız bu festivalde sesli betimleme yöntemi ile ilk kez film keyfine ulaşacak. Bununla birlikte kader mahkumlarımıza bir gün süreli olarak sinema keyfini yaşatacağız. Ayrıca 'Bizim çocuklarımız' kuşağında ise çocuklara yönelik etkinlikler yapacağız. 02-06 Mayıs tarihlerinde tiyatro binasında yapılacak ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecek programlarımıza tüm halkımız davetlidir" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 17:47:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?