6
Mayıs
2024
Pazertesi
ELAZIĞ

Fırat eğitim üyeleri derneği kuruldu

30 yıllık bir geçmişe sahip olan Elazığ Fırat Üniversitesi'nin (FÜ) öğretim üyeleri, kısa adı FÖDER olan Fırat Öğretim Üyeleri Derneği'ni kurarak, bilim ve üniversitenin ışığında çalışmalarına başladı. 

FÖDER'in kuruluş amaçları hakkında bilgiler veren FÜ Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi ve FÖDER kurucu üyesi Doç. Dr. Serpil Bulut şunları kaydetti: 

"Öğretim üyeliği; üniversitelerin 'öğrenme, öğretme ve yenilenme' ilkeleri paralelinde, bilgiyi üretme, teorik ve pratik alanda kullanmayla birlikte, bu bilgiyi öğrenci, diğer öğretim üyeleri ve toplumla en etkili biçimde paylaşmayı gerektirir. Bu uygulamanın başlıca dayanak noktası, disiplinler arası yaklaşım ve takım çalışmasıdır. Son yıllarda öğretim üyeleri profillerinin incelendiği akademik çalışmalarda, özellikle Anadolu üniversitelerinde görev yapan öğretim üyelerinin 'daha kaygılı, özgüveni düşük ve gelenekçi' bir yapı sergiledikleri belirtilmektedir. Bu değerlendirmenin en olumsuz yansıması, öğretim üyelerinin özgür düşünceden çok, benimsenmiş ve kalıplaşmış düşüncelerin ekseninde yer alma eğilimlerinin giderek artması olarak görülmektedir. Bu amaç doğrultusunda bir grup Fırat Üniversitesi öğretim üyesi olarak, bilimsel ve sosyal dayanışmayı desteklemek, akademik gelişme ve ilerleme sürecinde karşılaşılabilecek sorunlara çözümler üretmek, üniversitenin bilimsel gelişimine katkı sağlayacak işbirliği ortamları oluşturmak, özlük haklarının korunması ve iyileştirilmesi yönünde girişimlerde bulunmak, Elazığ'ın bilimsel, sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine öğretim üyelerinin aktif katılımını sağlamak, yurt içi ve yurt dışı üniversiteler, diğer eğitim kurumları ile işbirliği içinde olmak amacıyla Fırat Öğretim Üyeleri Derneği'ni kurduk." 

Doç. Dr. Bulut, FÖDER olarak ilk toplantılarını 1 Aralık 2006 tarihinde Akgün Otel'de gerçekleştireceklerini belirterek, Türkiye'de öğretim üyelerine yönelik ilk sivil yapılanma olan Öğretim Üyeleri Sendikası'nın ilk başkanı olan Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Rıza Ayhan'ın, 'Türkiye'de Yüksek Öğretimin Bugünkü Durumu' konulu konferansı vermek üzere toplantıya katılacağını açıkladı
İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2006 Salı 19:20:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?