6
Mayıs
2024
Pazertesi
ELAZIĞ

Fırat Üniversitesi kep fırlattı

Elazığ Fırat Üniversitesi’nde, 2004-2005 yılında çeşitli fakülte ve yüksek okullardan mezun olan öğrenciler için diploma töreni düzenlendi.

Fırat Üniversitesi öğrenci yemekhanesi önünde açık havada yapılan diploma törenine, Elazığ Vali Kadir Koçdemir, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Şafak Karakoç ve çok sayıda bilim adamı ve öğrenci topluluğu katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Koçdemir, Fırat Üniversitesi’nin Türkiye’nin en kaliteli üniversiteleri arasında olduğunu belirterek, mezun olan öğrencilerin omuzlarında büyük yük olduğunu söyledi.

Rektör Prof. Dr. Hamdi Muz ise "17 bin 587 lisans öğrencisiyle, güven ve huzur yuvası Fırat Üniversitesi’nde başladığımız 2004-2005 yıllı eğitim-öğretim yılı sonunda, bugün siz değerli öğrencilerimiz mezun olacak duruma gelip, aramızdan ayrılmak üzeresiniz. Ancak bu ayrılık sadece mekan ayrılığı olacaktır. Gittiğiniz her yerde Fırat Üniversitesi çıkışlı olmanın ayrıcalığını göreceksiniz. Siz ülkemizin milli benliğine, Türk örf ve adetlerine sıkı sıkı sarılınız. Popüler kültürün her alana yayıldığı günümüzde gerçek kimliğinizi ortaya koyacak olan sizlersiniz" diye konuştu.

Törende, okul birincisi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğrencisi Mehtap İlhan’a Vali Koçdemir, okul ikincisi aynı bölüm öğrencisi Sevinç Aydın’a Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, okul üçüncüsü Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü öğrencisi Elva Yılmaz’a Cumhuriyet Başsavcısı Behiç Şahin tarafından plaket ve çeşitli hediyeler verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2005 Cuma 17:11:57
Güncelleme :18 Haziran 2005 Cumartesi 17:24:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?