5
Mayıs
2024
Pazar
ELAZIĞ

Fırat Üniversitesi'nde önemli buluşma

ANKOS (Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu)’un kuruluşundan bu yana her yıl düzenli olarak yapılan toplantılarından 12. Yıllık Toplantısı 26-28 Nisan 2012 tarihlerinde Fırat Üniversitesi'nin ev sahipliğinde Elazığ'da gerçekleştiriliyor.

Elektronik yayın ihtiyaçlarını karşılamak, bilgiye erişimi daha kolay ve ekonomik hale getirmek amacıyla ANKOS çatısı altında işbirliği yapan üniversite ve araştırma kütüphaneleri, 2001 yılından bu yana düzenli olarak gerçekleştirilen ANKOS yıllık toplantılarında, elektronik yayıncılık alanında dünya çapında faaliyet gösteren yayınevi ve aracı firmalar ile bir araya geliyor.

Fırat Üniversitesi'nde gerçekleştirilen toplatı Elazığ Valisi Muammer Erol, Rektör  Prof. Dr. A. Feyzi Bingöl, ANKOS Başkanı Ertuğrul Çimen, çok sayıda üye ve davetli misafirin katılımı ile başladı.

İlginin ve katılımın her geçen yıl giderek arttığı toplantılardan ANKOS 12. Yıllık Toplantısı; 73 firmadan 152 firma yetkilisi, 139 kurumdan 2’şer kurum temsilcisi olmak üzere toplam 430 kişilik bir katılımla gerçekleşiyor.

Kütüphanecilik ve elektronik yayıncılık alanında son derece önemli bilgilerin paylaşılacağı üç günlük toplantı boyunca; ANKOS 12. Yıllık Toplantısı'nın davetli konuşmacısı 2009-2011 yılları arasında International Federations of Library Associations & Informations’ın (IFLA) başkanlığını yapmış olan Ellen R. Tise'nin “Elektronik yayınlar, konsorsiyumlar ve kütüphanecilik alanında yeni yaklaşımlar” başlıklı sunumunun yanı sıra firmaların mevcut ürün ve hizmetleri hakkında bilgiler vereceği firma sunumları yer alacak.

ANKOS Çalışma ve Araştırma Gruplarının yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verecekleri toplantıda; bilgi kaynakları & teknolojileri ile kütüphane sistemleri alanında farklı veya benzer alanlarda faaliyet gösteren firma standlarında, firma temsilcileri ve ANKOS üyesi kurum temsilcileri bir araya gelerek, ürünler hakkında fikir alış verişinde bulunacak.

Toplantının son günü olan 28 Nisan Cumartesi; yurtdışından ve Türkiye'nin çeşitli illerinden gelmiş olan konuklar toplantı programının sosyal etkinlik kapsamında Harput ve civarını görme fırsatını yakalayacak.

İletişim: pr@ankos.gen.tr
ANKOS (Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu)
Web : http://www.ankos.gen.tr/
Toplantı Web Sitesi: http://2012.ankos.gen.tr
 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2012 Perşembe 11:24:55
Güncelleme :26 Nisan 2012 Perşembe 12:05:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?