3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

FÜ Rektörü'nden açıklamalar

Elazığ'ın gelişmesi ve kalkınması için üniversite olarak üzerlerine ne düşüyorsa yapılacağını belirten Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Feyzi Bingöl, "Yazılım üssü olmayı hedefliyoruz" dedi. 

"Elazığ Buluşuyor" projesinde yapılan ve yapılacak çalışmaların içinde yer aldıklarını, bundan sonraki süreç içinde bu çalışmalara gerekli desteği vereceklerini belirten Prof. Dr. Bingöl, "Üniversitelerin yatırım alanında yatırımcılara vereceği hizmet, araştırmalar yapıp, yatırımlar için bilimsel yazılımlar hazırlayıp bunları yatırımcılara vermekle olur. Biz bu projeye her aşamasında gerekli katkıyı sağladık. Eminim ki yapılan ve yapılacak çalışmalar Elazığ için olumlu neticeler verecektir. Bugün dünyada yazılım alanında çok önemli çalışmalar yapılıyor. Biz de Fırat Üniversitesi olarak bu konu üzerinde çalışmalar yapıyoruz" şeklinde konuştu. 

"Yazılım üssü olarak sadece Elazığ'a yapılacak yatırımlar konusunda değil, diğer illeri de kapsayacak çalışmalar yapılmasını planlıyoruz" diyen Bingöl, "Bilim ve bilgi üretmek üzere projeler hazırlayacağız. Bu hazırlanacak projeleri de yatırımcıların istifadesine sunacağız. Bugün dünyada bu işi yapan devletler var. Biz de bu alanda etkili bir konuma gelmenin çabasını göstereceğiz. Eminim ki bu çalışmalarımız gerek ilimize gerek ülkemize önemli katkılar sağlayacaktır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2008 Cumartesi 12:22:08
Güncelleme :27 Aralık 2008 Cumartesi 12:35:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?