4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

FÜ'de mezuniyet coşkusu

Elazığ Fırat Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu 8. dönem mezunlarını bugün düzenlenen bir törenle uğurladı.

Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen mezuniyet törenine Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erkin Oğur, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Hanifi Özercan, Sağlık Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Recep Özverdivenli, Fakülte Dekanları, öğretim üyeleri, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı. Mezun öğrenciler adına bir konuşma yapan Hemşirelik Bölümü birincisi Zülal Ekincioğlu, bilim olmaksızın çağdaşlaşmaya ulaşılamayacağını belirterek, dünyada da kutsal sayılan bir mesleği yapmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Hanifi Özercan ise, 8. dönem mezunlarını bugün düzenlenen bir törenle uğurladıklarını belirterek, bu yıl 116 mezun verdiklerini söyledi. Sağlık sisteminde çözüm bekleyen birçok sorun olduğunu belirten Prof. Dr. İbrahim Hanifi Özercan, mezun olan öğrencileri bu sorunların asla yıldırmaması gerektiğini belirtti. Rektör Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz, Fırat Üniversitesi olarak sağlık ordusuna 116 yeni nefer eklemenin gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, üniversiteden mezun olan gençlerin şifa bekleyen hastalara şefkat elini uzatacak, insan hayatı için en önemli ve ulvi görevi yerine getireceklerine inandığını söyledi.

Sağlık hizmetini birey, aile ve topluma sunarken asla dil, din ve ırk ayrımı gözetmemek gerektiğini belirten Rektör Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz, "Sizleri, hür ve bilimsel düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşüne ve Cumhuriyetin temel değerlerine sahip, insan haklarına saygılı birer Türk vatandaşı olarak üniversitemizden uğurluyoruz. Türkiye sizlerin omuzlarında Atatürk'ün göstermiş olduğu muasır medeniyetler seviyesine yükselecektir. Sizlerden beklenenleri en iyi şekilde yerine getireceğinizden şüphem yoktur. Tüm mezun öğrencilerimize bundan sonraki hayatlarında sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim" dedi.

Konuşmaların ardından dereceye giren mezun öğrencilere Rektör Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz ve davetliler tarafından mezuniyet belgeleri ve ödülleri verildi.

.
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 18:51:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?