4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

FÜ'de türban yasağı devam ediyor

Fırat Üniversitesi'nde türban yasağı uygulamasına devam ediliyor. Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdi Muz, "Hangi kıyafetlerin alınacağı, hangi kıyafetlerin alınmayacağı konusunda açıklayıcı bilgi olmadığı için eski uygulamaya devam ediyoruz" dedi.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdi Muz, Yükseköğretim Kurumu'ndan (YÖK) gelen genelgeyi okuduğunu belirterek, kanunlara, kurallara, genelgelere uyar tarzda bir yönetim sergilediklerini söyledi. Rektör Prof. Dr. Hamdi Muz şunları söyledi:
"Genelgede tanımlayıcı, açıklayıcı bilgi yok. Anayasa'daki değişikliğin gerekçeleri yazılı. Ama hangi kıyafetlerin alınacağı, hangi kıyafetlerin alınmayacağı konusunda açıklayıcı bilgi olmadığı için eski uygulamaya devam ediyoruz. YÖK Genel Kurulu toplantısı sonrasında ne şekilde hareket edeceğimiz konusunda genelge gönderilir, biz de ona göre hareketimizi tavrımızı belirleriz. Anayasa'daki değişiklikle 2547'nin ek 17. maddesinin çelişkili olduğu söyleniyor. Hukukçulardan aldığımız görüşler çerçevesinde de bu maddenin de değişmesi gerektiği söyleniyor. İnşallah değişir, netlik kazanır. Bize de talimat gelir. Çünkü bu genelgede, hangi kıyafetlerin alınıp alınmayacağına dair açıklayıcı bilgi yok. Sadece kimlik belirleyecek tarzda deniyor. Kimlik belirlemek kolay, ama yüzünü kapatmışsa yüzünü açtığında kimliği belli olur. Mesele türbana endekslenmiş gibi. Türban serbest mi, değil mi meselesi değil. Genel olarak hangi kıyafetlerin girebileceği, hangilerinin girmeyeceği şeklinde belirlemenin olması gerekir diye düşünüyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2008 Pazartesi 16:40:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?