3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

FÜ'nün başvurusu kabul edildi

Elazığ Fırat Üniversitesi'nin, Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik programlarından ERASMUS Programı kapsamında 2007 Eylül atında öğrenci stajı ile ilgili yaptığı başvuru Belçika'nın başkenti Brüksel'de kabul edildi.

Program kapsamında Fırat Üniversitesi öğrencileri 2013 yılına kadar stajlarını yurt dışında yapabilecekler.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Fırat Üniversitesi ERASMUS Koordinatörü Prof. Dr. Nuri Başusta, öğrencilerin yurt dışında staj yaparak kendilerini hem dil hem de uygulama becerileri noktasında uluslararası standartlara getireceklerini belirterek, Fırat Üniversitesi'nin bu sayede sınıf atladığını söyledi. Fırat Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erkin Oğur ise, ERASMUS programının, Avrupalı yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programı olduğunu söyledi. Prof. Oğur, programın, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile ortak projeler üretip hayata geçirmeleri, kısa süreli öğrenci ve personel değişimi yapabilmeleri için karşılıksız mali destek sağlamakta olduğunu kaydetti.

Fırat Üniversitesi öğrencilerinin yurt dışında staj yapmaları konusunda yapılan başvurunun kabul edilmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirten Rektör Vekili Prof. Dr. Oğur, "Fırat Üniversitesi olarak, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik programlarından ERASMUS Programı kapsamında 2007 Eylül ayında öğrenci stajı ile ilgili yaptığımız başvurumuz Brüksel'de kabul edildi. Program kapsamında Fırat Üniversitesi öğrencileri 2013 yılına kadar stajlarını yurt dışında yapabilecek. Bu olay bizi son derece mutlu etti. Fırat Üniversitesi bundan sonra öğrenciler tarafından çok fazla tercih edilecek üniversiteler arasında bulunacak. Bu olay, Fırat Üniversitesi'ne, öğretim üyelerimize, öğrencilerimize ve Elazığ'ımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2008 Cuma 14:57:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?