30
Nisan
2024
Salı
ELAZIĞ

Gençosmanoğlu'nun ismi yaşayacak

DESTAN ŞAİRİ GENÇOSMANOĞLU'NİN İSMİ ELAZIĞ'DA BİR CADDEYE VERİLDİ

Destan Şairi Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu'nun ismi doğumunun 80. yılında Elazığ'da bir caddeye verildi.

Destan Şairi Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu'nun adının bir caddeye verilmesi nedeniyle düzenlenen törene şairin oğlu ve kardeşleri katıldı. Törende konuşan Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, "En önemli eserleri sunan edebiyatçılar ve sanatçılar barışın, onurun ve dostluğun elçiliğini yaparak toplumların yakınlaşmasına da katkı sağlamışlardır" dedi.

Gazeteci-Yazar Bedrettin Keleştimur, Şair Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu'nun isminin şehrin gelişmekte olan müstesna bir caddesine verildiğini belirterek, "Bunun anlamı nedir? Şehrin kimliğinin taşa, toprağa, kazınmasıdır. Elazığ bir bakıma kendi hatırasına kendi hatıralarına sahip çıkıyor" diye konuştu.

Belediye Başkanı Selmanoğlu, zengin kültürünün yanı sıra, Türk milletinin zengin bir edebiyat birikimine sahip olduğunu belirterek, Elazığ'ın köklü bir medeniyet şehri olmayı başardığını söyledi. Selmanoğlu, "Tarih boyu çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan bu topraklarda yaşayan ilim ve gönül adamları Türk insanını aydınlatan evrensel mesajlar vermiştir. Yeteneği ve özverili çalışmalarıyla insanlığa en önemli eserleri sunan edebiyatçılar ve sanatçılar barışın, onurun ve dostluğun elçiliğini yaparak

toplumların yakınlaşmasına da katkı sağlamışlardır" şeklinde konuştu.

Elazığ Valisi Muammer Erol ise, "Bizi burada toplayanın karşılığı nedir? O insanın bizim o övündüğümüz bizi biz yapan, insanlık değerlerine bağlılığı sevgisi ve bu bağlılığı bu sevgiyi resmetmedeki güzelliği" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu isminin verildiği cadde şairin kardeşi Ömer Faruk Gençosmanoğlu, çocukları Talat ve Mefkure Gençosmanoğlu, Vali Erol, Belediye Başkanı Selmanoğlu tarafından hizmete açıldı.

DESTAN ŞAİRİ GENÇOSMANOĞLU'NİN İSMİ ELAZIĞ'DA BİR CADDEYE VERİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2010 Perşembe 16:13:05
Güncelleme :4 Şubat 2010 Perşembe 21:29:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?