4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

Gurbetçi iş adamları Elazığ'a geliyor

Avrupa'da bulunan Elazığlı iş adamları ile birlikte 4 Haziran'da Elazığ'a gelecek olan Alman yatırımcıların Elazığ'da 1 milyar euroluk yatırım yapmayı planladıkları belirtildi.

Nisan ayında Almanya Elazığlılar Derneği tarafından düzenlenen Elazığlılar Gecesi'ne katılan Vali Muammer Muşmal, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Enver Erdem ile diğer yetkililer burada yaptıkları görüşmeler sonucunda Avrupa'daki Elazığlı yatırımcılar ve iş adamlarını Elazığ'a davet ederek, kentte yatırım yapmak için incelemelerde bulunmalarını talep etmişti.

Bu daveti kabul eden Elazığlı iş adamlarının iki Alman yatırımcıyla birlikte 4 Haziran'da Elazığ'a gelecekleri öğrenildi. Alman iş adamlarının Elazığ'daki şartları inceleyecekleri, yapacakları inceleme ve araştırmaların ardından kentte Ford kamyon fabrikasını kurmayı planladıkları ifade edildi. Bu konuda Valilik ile İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nin, ildeki bazı kuruluşların yetkilileri ve sivil toplum kuruluşları başkanları ile toplantılar düzenlediği, bu toplantılarda bazı sunumların hazırlandığı belirtildi. 4 Haziran'da gelecek olan Avrupa'daki Elazığlı iş adamları ile Alman iş adamlarının 8 Haziran'a kadar kentte kalacakları ve yatırım yapabilecekleri sektörleri inceleyecekleri açıklandı.

.
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2008 Cuma 14:37:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?