4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

Gurbetçiden Elazığ'a fabrika

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) Fransa'da yaşayan bir gurbetçi tarafından yaptırılacak olan salça, ketçap, konserve ve reçel fabrikasının temeli törenle atıldı.

Vali Muammer Muşmal, Elazığ'ın yatırımları hak ettiğini belirterek, şehrin önündeki en büyük sıkıntının işsizlik olduğunu, bunun aşılması halinde Elazığ'ın büyüyeceğini söyledi.


Elazığ 3.OSB'de, Fransa'da yaşayan iş adamı Hüseyin Özdemir tarafından yaptırılacak olan salça, ketçap, konserve ve reçel fabrikasının temeli törenle atıldı. 2009 yılı Haziran ayında tamamlanıp 13 milyon YTL'ye mal olması planlanan fabrikanın temel atma töreninde konuşan Özde Gıda Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdemir, ''Gurbette kazandık, Elazığ'a yatırım yapıyoruz'' dedi.


Elazığ'a izin için geldiğini anlatan Özdemir, ''Vali Muşmal'ın önerileri ve girişimleri ile OSB'den arsa tahsisi yapıldı. Şimdi temelini atıyoruz'' şeklinde konuştu.
Elazığ Valisi Muammer Muşmal ise, 3. OSB'de müteşebbislerin arsa almak için sıraya girdiğini belirterek, ''Elazığ yatırımı hak ediyor. İlimizin ve ülkemizin üretime ihtiyacı var'' ifadelerini kullandı.


Muşmal, "Havaalanı kısa sürede bitecek. Havaalanının bitimi ile Elazığ'ın gelişimi ivme kazanacak. Buna çok eminim. Elazığ'ın önü açık, sıçramaya hazır. Buralara yatırım için yurtdışından iş adamları da gelecek. Bu şehrin en büyük sıkıntısı işsizlik. Bu aşılırsa Elazığ daha da büyür. Onun için bu tür yatırımları önemsiyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2008 Çarşamba 11:53:26
Güncelleme :20 Ağustos 2008 Çarşamba 11:59:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?