3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Hac kuraları çekildi

Elazığ'da kesin kayıt yaptıracak hacı adayları belirlendi.

 Bu yıl hacca gidecek adayların belirlenmesi için Diyanet İşleri Başkanlığı'nda kura çekimi gerçekleşti.

Kura sonucunda hacca gitmek üzere hak kazanan adayların kesin kayıt işlemleri 1 Haziran'da başlayacak ve 12 Haziran'da sona erecek.
Elazığ Müftülüğü Hac Dairesi yetkilileri, kesin kayıtlar öncesi Diyanet İşleri Başkanlığı'nca Bolu'da bir seminer düzenleneceğini, bu seminere Elazığ'dan iki personelin katılacağını, seminerde verilecek bilgiler ışığında kesin kayıt işlemlerini yapacaklarını belirttiler. Hac Dairesi yetkilileri, Diyanet İşleri Başkanlığı'nda çekilen kura sonucu normal olarak başvuruda bulunan adaylardan 540 kişinin kurada kazandığını, ancak bunun yanında müstakil olarak başvuruda bulunanlar, oteller olarak başvuruda
bulunanlar ve üst grup olarak başvuruda bulunanların da kayıtlarının yapılacağını belirterek, "Tüm bu işlemlerle ilgili olarak 25 Mayıs Pazartesi günü Bolu'da başlayacak seminerde gerekli bilgiler verilecek. Bu bilgiler ışığında biz de ilimizde hacı adaylarımızın kesin kayıt işlemlerini yapacağız. Bu kayıt sırasında asil olarak kazanmış olmalarına karşılık kaydını yaptırmayacak olan adayların yerine 22-30 Haziran tarihleri arasında kayıt işlemleri yapılacak" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2009 Pazar 17:53:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?