4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

Halk eğitim merkezinde yılsonu sergisi

Keban İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü yıl sonu sergisi düzenledi.

Keban Musa Çoşkun İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen sergiye Kaymakam Hüseyin Çakırtaş, Belediye Başkanı Ramazan Çelik, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bekir Keskin, Halk Eğitim Müdürü Vedat Demiral, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Keban Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün yıl sonu sergisinde konuşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Demir, her yaşta ve her eğitim seviyesindeki insana hitap eden bir kurum olduklarını belirterek, "İlçemizde 2007-2008 eğitim-öğretim yılında ÖSS, OKS, SBS, İngilizce, bilgisayar, okuma yazma, halk oyunları, kilim, kalorifer ateşçiliği, arıcılık, tel kırma, biçki dikiş, makine nakışı, avcılık ve ebru kursu olmak üzere 32 dalda kurs açılmıştır. Bu kurslarda 496 bayan 531 erkek toplam bin 27 kursiyer eğitim görmüştür. Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde faaliyetlere katılım oranı nüfuslara göre ortalama yüzde 12, Türkiye ortalaması yüzde 5. İlçemizde ise bu oran yüzde 14'tür" ifadelerini kullandı.

Keban Kaymakamı Hüseyin Çakırtaş ise, "İnsanlarımıza hayat boyu eğitim şarttır. Bunların yeri de Halk Eğitim Merkezleridir. İster üniversite mezunu olalım, ister devletin çeşitli kademelerinde yer alan olsun, herkesin bu kurslara katılmasında bir engel yoktur. Hayatı kolaylaştıracak her alanda kurslarımız açılmıştır. Bu kurslara insanlarımız katılmışlardır. İnsanımız isteyince neler yapabileceği ortada. Yeter ki azimle üzerine gitsinler" dedi.

Konuşmaların ardından konferans salonundaki sergi gezildi.

.
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 15:16:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?