6
Mayıs
2024
Pazertesi
ELAZIĞ

Hapsedilen çocuklar için soruşturma

Elazığ Valisi Muammer Muşmal, babaları tarafından eve hapsedilmiş 2 zihinsel özürlü çocuğun bulunmasının ardından mahalle muhtarı ve emniyet müdürlüğü yetkilileri hakkında soruşturma açacağını bildirdi.

Vali Muşmal, zihinsel özürlü babaları Alpaslan Tuna tarafından 5 yıldır evde tutulan akli dengesi bozuk Servet ve Sevda Tuna kardeşleri, yerleştirildikleri Harput Yetiştirme Yurdunda ziyaret etti.

Çocukların durumu hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Muşmal, burada yaptığı açıklamada, konunun kendisine intikal ettiğinde gerekli talimatı verdiğini belirterek, İl Sosyal Hizmetler Müdürünün, emniyet görevlileriyle birlikte eve gittiğini söyledi.

Görevlilerin, çocukları evde çırılçıplak bulduğunu ifade eden Muşmal, “Bu çocuklar 4-5 yıldır evden dışarıya çıkarılmamış. Çocuklar yemek yemesini dahi bilmiyorlar. Anne ve baba 5 yıldır ayrı yaşıyorlar. Baba ve iki çocuğu bir evde değil de adeta bir çöp bidonunda yaşar gibi hayatlarını sürdürüyormuş” dedi.

Kayıp olan babanın bulunması için emniyet birimlerine talimat verdiğini belirten Muşmal, şunları söyledi:

“Ben bu çocukları evde zorla tutan bir babanın akıl sağlığı bakımından normal olduğunu düşünmüyorum. Babayı da Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine sevk ederek gerekli tedavisini yaptıracağız. Rızaiye Mahallesi muhtarı, konu hakkında bilgisi olduğunu, emniyet görevlilerine olayı bildirdiğini ancak ilgilenilmediğini söylemiş. Hem muhtar hem de emniyet hakkında soruşturma açacağım. Bu olaydan daha önce haberi olup da bize bildirmeyenleri de şiddetle kınıyorum.”

Vali Muşmal, çocukların artık devletin koruması altında olduğunu belirterek, gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumuna sevk edileceklerini söyledi.

Bütün vatandaşlardan çevrelerinde bu durumda olan insanları, kendilerine bildirmelerini isteyen Muammer Muşmal, “Bu durumda olan insanlarımızı her zaman devletin şefkatli ellerinde korur ve muhafaza ederiz. Aynı zamanda bu sosyal devlet olmanın da bir gereğidir” diye konuştu.

Elazığ'da önceki gün emniyet güçlerince girilen evde Alparslan Tuna'nın yaklaşık 5 yıldır evde zihinsel özürlü 2 çocuğunu hapsettiği ortaya çıkmıştı.
A.A.
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2006 Cumartesi 15:12:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?