16
Mayıs
2024
Perşembe
ELAZIĞ

Harput evleri turizme açılacak

Tarihi Harput evleri restorasyonu yapılarak turizme açılacak. Restorasyon için firma arandığını belirten Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Harput evlerinin yap-işlet-devret modeli ile tadilatının yapılacağını söyledi.


Ortaçağ şehri Harput'a daha fazla turistin getirilmesini hedeflediklerini aktaran Başkan Selmanoğlu, restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindiğini, Elazığlı işadamlarına çağrıda bulunarak amaçlarının Harput'u daha turistik bir mekan haline getirmek olduğunu söyledi. Restorasyon çalışmalarını ihalesiz yapılacağını hatırlatan Başkan Selmanoğlu, "Bu tarihi evler için yap-işlet-devret modelini uygulayacağız.Bu evlerin restorasyonu yapacak firmalar, çalışmanın karşılığında mekanı 49 yıllığına işletme hakkına sahip olacak. Turizm konusunda ilgilenen iş adamlarımız ile görüşmeye hazırız." şeklinde konuştu.

Harput evlerine gerekli önemin verilmesi gerektiğini söyleyen Harput Mahallesi Muhtarı Feyzi Kahraman, turizmin geliştirilmesi için artık somut adımların atılması gerektiğini söyledi. Restorasyonun evlerin tarihi dokusuna zarar vermeden yapılması gerektiğini hatırlatan Muhtar Kahraman, "Dünü bugüne taşımışsak, bugünü yarına da sağlam bir şekilde teslim etmemiz lazım. Harput'un her yerinin kamulaştırması gerek. Ondan sonra tarihi dokusuna zarar vermeden restorasyon çalışması yapılmalı. Bu çalışmalar sonrası turist sayısında ciddi artış olacaktır. Bölge turizmi açısından Harput çok önemli bir yere sahiptir." diye konuştu.

zaman
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2007 Cumartesi 15:55:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?