3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Harput Hastanesi yıkılacak

Elazığ'daki en eski sağlık kurumlarından biri olan Harput Devlet Hastanesi, depreme dayanıklı olmaması nedeniyle yıkılacak.

2007 yılında Sivrice ilçesinde meydana gelen depremin ardından Elazığ'daki kamu binalarında yapılan depreme dayanıklılık testleri sonucunda depreme dayanıklı olmadığı belirlenen, yapılması planlanan güçlendirme çalışmalarına ise önemli miktarda bütçe ayrılması gereken Harput Devlet Hastanesi'nin yıkılması yönünde karar alındığı açıklandı. AK Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk, Harput Devlet Hastanesi'nin depreme dayanıklı olması için yapılacak güçlendirme çalışmalarının maliyetinin çok yüksek olması sonucu yıkılması yönünde karar alındığını söyledi. Elazığ'da Sağlık Bakanlığı tarafından kurulması kararlaştırılan ve bu yıl çalışmalarına başlanacak olan 'Sağlık Kampüsü' bünyesinde yeni hastane binalarının yapılmasının planlandığını, Harput Devlet Hastanesi'nin de bu binalardan birine nakledilmesinin ardından mevcut hastanenin yıkılma işleminin yapılacağını belirten Öztürk, şunları söyledi:

"Doğukent Mahallemizde bulunan alanda kurulacak Sağlık Kampüsü bünyesinde yeni hastane binaları yapılacak. Bu binaların tamamlanması ve hizmete hazır hale gelmesi ile Harput Devlet Hastanesi'ni buraya taşıyacak ve bugünkü hizmet veren binalarının yıkımını gerçekleştireceğiz. Sağlık Kampüsü içinde başka hastane binaları da olacak. Böylece hem Elazığ'ın bu bölgesini kalkındırma hamlesi yapılmış olacak hem de Elazığ'ın sağlık alanında bölgenin lider ili, merkezi olması yolunda önemli adımlar atılmasını sağlamış olacağız."

Harput Devlet Hastanesi'nin depreme karşı güçlendirilmesi için yapılacak çalışmalara yaklaşık 8 milyon TL'lik bir harcama yapılması gerekiyordu.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2009 Pazartesi 11:00:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?