6
Mayıs
2024
Pazertesi
ELAZIĞ

Harput'a ağaç dikiliyor

Elazığ Belediyesi, yaşanabilir bir şehir, yeşil bir kent oluşturma çalışmaları kapsamında tarihi belde Harput’ta ağaç dikimi yapıyor.

Gerçekleştirilen çalışma ile tarih ve kültür şehri Harput, uzun yıllar yaşayabilme özelliği olan çınar ağacı ile yeşillendiriliyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri Harput Kalesi’nin karşısında, Ulu Cami çevresinde ve Harput’un değişik alanlarında çınar ağacının yanı sıra, çınar yapraklı akça ağaç, huş ve iğde ağacı dikimi yaptılar.

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, şehirlerin yaşanabilir, modern bir yapıya kavuşmasında yeşillendirme çalışmalarının önemli olduğunu dile getirerek "İlkbaharla birlikte başlatmış olduğumuz yeşillendirme çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Şehrimizin yeşil bir görünüme kavuşması için 2005 yılı ile birlikte adeta yeşillendirme ve ağaç dikimi seferliği başlattık. Şehrimizin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine her bölgesinde ağaç dikimi gerçekleştirdik, bu çalışmalarımız bugün de devam etmektedir" dedi.

Hizmet planlamalarında Harput’un her zaman çok farklı bir yeri olduğuna dikkat çeken Başkan Selmanoğlu "Harput bizim her zaman hizmet planlarımızın merkezinde olan bir beldemizdir. Harput’a hizmeti düşünmemek mümkün olmadığı gibi, Harputsuz bir hizmet planlaması yapmak da mümkün değildir. Bu bağlamda başlatmış olduğumuz yeşillendirme çalışmasını tarihi beldemiz Harput’ta da gerçekleştiriyoruz. Harput’a özellikle tarihi özelliğine yakışır olarak çınar ağacı ve bunun yanında Çınar yapraklı akça ağaç, Huş, Top tut ve iğde ağacı dikimi yapılıyor. Bu çalışmalarımızla Harput’ta medeniyet ve yeşilin çağımıza uygun bir şekilde yaşayacağına inanıyorum. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ayrıca Sürsürü Mahallesi Dörtyol kavşağında süs bitkisi dikim çalışmasını devam ettiriyorlar. Bu çalışmalarımız aralıksız bir şekilde mevsim şartlarına göre devam edecektir" açıklamasında bulundu.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2005 Pazartesi 09:12:40
Güncelleme :6 Mayıs 2005 Cuma 14:06:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?