3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Harput'ta kazılar Temmuz'da başlıyor

Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesi'nde bulunan kalede son iki yıldır yapılan kazılara bu yıl da devam edileceği bildirildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk, Temmuz ayı içinde bu yılki kazı çalışmalarına başlanacağını söyledi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk, Harput Kalesi'nde yapılan kazılar için Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan izin alınması gerektiğini belirterek, "Biz bu kazıları yapabilmek için her yıl Bakanlığımızdan izin alıyoruz. Bu yıl yapılması planlanan kazılara başlanması için Bakanlığa yaptığımız başvuru kabul edildi. Kazıların süresinin uzatılması talebimiz de olumlu görüş aldı. Temmuz ayı içinde bu yılki kazı çalışmalarına başlanacak. Kazıları yapacak olan ekip ve teknik elemanlar da belirlenecek" dedi.

Tarihin izlerinin günümüze ulaştırılması, o dönemlerde yaşanan uygarlık ve kullanılan eşyaların belirlenmesi adına yapılan kazılarda bugüne kadar önemli bilgi ve bulgulara ulaşıldığını belirten Öztürk, şöyle devam etti:

"Bu tür kazılar geçmişin aydınlatılmasına ve o dönemlerle ilgili olarak çok detaylı bilgilere ulaşılmasına imkan veriyor. Harput Kalesi'nde yaptığımız çalışmalarda ortaya çıkardığımız eserlerin bir bölümünü ilimizdeki müzede sergileyecek, taşınacak olanları da kale içinde muhafazaya alarak ziyarete açacağız."

.
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2008 Cuma 16:02:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?