3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Harput'ta kazılara devam

Elazığ'ın tarihi kenti Harput Kalesi'nde geçtiğimiz yıllarda başlatılan kazı çalışmalarının bu yıl da devam edeceği açıklandı.

Elazığ Valisi Muammer Erol, Harput Kalesi'nde yapılan kazıların yanında bilimsel etkinliklerle bu kazıları bütünleştirmeyi planladıklarını, bu konuda planlanan sempozyumun hazırlıklarına başlandığını söyledi.

Harput Kalesi'ndeki kazıların arzulanan düzeyde olmadığını, çalışma süresinin kısa olması ve çalışmanın arzulanan büyüklüğe ulaşmamasının sıkıntı oluşturduğunu belirten Vali Erol şöyle konuştu:
"Geçtiğimiz yıllarda Harput Kalesi'nde yapılan kazılarda önemli bilgilere ulaşılmış. Tabii ki biz bu kazıların sonucunda ortaya çıkan bulguların en iyi şekilde değerlendirilmesi için neler yapabiliriz sorusuna da cevap aradık. Sonuçta bu yıl yapılacak kazılarla birlikte iki ayrı sempozyumun düzenlenmesini gündemimize aldık. Bunlardan birincisini mimari alanda, ikincisini ise kültürel alanda yapacağız. Planladığımız her iki sempozyumla ilgili olarak farklı kurumlarla ve arkadaşlarımızla bilgi alışverişine başladık. Bunları planlayıp, son haline getirip uygulamayı planlıyoruz. Böylece yapılan çalışmalarda elde edilen netice ile birlikte bunların değerlendirilmesi ve kamuoyuna yansıması da çok olumlu olacaktır. Kalede yapılan kazıların süresini arttırıp daha çok iş yapılmasını ve yapılması planlanan kazıların tamamlanmasının süresini kısaltıp kazı alanlarının gerekli bakım, onarım ve restorasyon çalışmalarını yapıp ziyarete açılmasını, böylece ilimizin turizm alanında hem hak ettiği yere gelmesini, hem de bu
alandaki gelirlerini artıracak bir çalışmayı başlatmayı planlıyoruz."
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 18:51:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?